Έρευνα για τις σχέσεις του Γκρεγκόρ Γκίζι με τη Στάζι

Προκαταρκτική έρευνα εναντίον του κορυφαίου στελέχους της Αριστεράς, Γκρεγκόρ Γκίζι, ξεκίνησαν Γερμανοί εισαγγελείς, με την κατηγορία ότι έχει πει ψέματα για τις σχέσεις του με τη Στάζι.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς (die Linke) έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι ως δικηγόρος στην πρώην Ανατολική Γερμανία έδινε πληροφορίες στη Στάζι για πελάτες του.

Ο ίδιος αρνήθηκε και πάλι κάθε εμπλοκή με τις μυστικές υπηρεσίες της Ανατολικής Γερμανίας και δήλωσε ότι όπως και τις προηγούμενες

φορές, έτσι και τώρα πιστεύει ότι η διαδικασία θα σταματήσει και οι κατηγορίες θα αποδειχθούν αβάσιμες.

Δήλωσε επίσης, μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, ότι δεν βλέπει κανένα λόγο για να αποχωρήσει από την ηγετική ομάδα της Αριστεράς που αποτελείται από οκτώ άτομα και έχει αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του φθινοπώρου.

Η κοινοβουλευτική ασυλία του Γκίζι έχει αρθεί, προκειμένου να προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες. Ο Γκίζι έχει τη στήριξη του κόμματός του, που θεωρεί ότι η επίθεση εναντίον του είναι σκόπιμη και τη χαρακτηρίζει «μια βρώμικη προεκλογική κίνηση» με κατηγορίες άνευ ουσίας.

spiegel

Keywords
Τυχαία Θέματα