Επιβεβαιώνει ο Πούτιν: Βόμβα έριξε το ρωσικό αεροπλάνο στο Σινά - Οι αιγυπτιακές αρχές κρατούν δύο υπόπτους

Οι ρωσικές υπηρεσίες Πληροφοριών FSB ανακοίνωσαν ότι η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, ενώ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις ειδικές ρωσικές υπηρεσίες να αναζητήσουν τους υπεύθυνους.

Την ίδια ώρα οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι κρατούν δύο υπαλλήλους του αεροδρομίου του Σαρμ ελ Σέιχ, που θεωρούνται ύποπτοι ότι βοήθησαν εκείνους που τοποθέτησαν τη βόμβα

στο ρωσικό αεροσκάφος που συνετρίβη στις 31 Οκτωβρίου στη χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου.

Οπως μεταδίδει ο ρωσικός Τύπος, η υπηρεσία ασφαλείας της χώρας ενημέρωσε πως η πτήση της Metrojet Flight 9268 έγινε στόχος τρομοκρατών καθώς βρέθηκαν εκρηκτικά στα συντρίμια του αεροσκάφους, με τον Ρώσο πρόεδρο να επιβεβαιώνει ότι το αεροπλάνο ανατινάχθηκε στον αέρα λίγη ώρα μετά την απογειώσή του.

Το αεροπλάνο της εταιρείας Kogalymavia με 224 επιβαίνοντες εκτελούσε το δρομολόγιο Σαρμ Ελ Σέιχ-Αγία Πετρούπολη και συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στο κέντρο της Χερσονήσου του Σινά.

«Μπορούμε αναμφίβολα να πούμε ότι ήταν τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας Αλεξάντερ Μπορτνίκοφ, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε πως θα βρεθούν οι υπεύθυνοι και έδωσε διαταγή στις ειδικές υπηρεσίες της χώρας να επικεντρώσουν την προσοχή τους στην ανεύρεση των υπευθύνων για αυτή την τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, στο τμήμα των αποσκευών, οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα μαζί με 1 κιλό TNT.

imerisia.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα