Ερτ : ολα τριγυρω αλλαζουνε και ολα... χειροτερευουν!

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Όταν το 1984 ο Μανόλης Ρασούλης έγραφε τους στίχους του τραγουδιού, «όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, και μένα τα χεράκια της με λύνουν και με δένουν», θα...
είχε μεγαλύτερη επιτυχία αν είχε προβλέψει έναν ακόμα στίχο: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα χειροτερεύουν, και μένα τα χεράκια της(τρόικα-Θεσμοί) τώρα μ΄αλυσοδένουν! Και τι αλυσίδες; Μάνα μου!!!

Μια ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ μου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθώ με το Ραδιομέγαρο της Αγίας που όλα χειροτερεύουν
όπως και η καθημερινή ζωή των Ελλήνων!!! Ένα, πρώην και νυν κέντρο ακολασίας και διαφοράς-ΕΡΤ-αντί να δυναμώνει, βαδίζει αργά αλλά σταθερά σε συρρίκνωση και υποβάθμιση από μια κυβέρνηση που επαγγελλόταν αναβάθμιση και αξιοπιστία. Σήμερα χωρίς χρήμα και πρόγραμμα, είναι το αποπαίδι μιας ανώμαλης πολιτικής που θυμίζει
Τηλεόραση περασμένων δεκαετιών.

Κανείς δεν κατάλαβε, γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου την έκλεισε και έστειλε στο δρόμο 2900 εργαζόμενους, και δυο χρόνια μετά, με έναν νόμο παρωδία επέστρεψαν στην εργασία τους περίπου 2400, ενώ κατέρρευσαν όλοι οι πυλώνες που την κρατούσαν όρθια! Αυτό πραγματικά ούτε ο μάγος Copperfield δεν θα μπορούσε να καταφέρει!!! Φαίνεται ότι η επιστροφή των απολυμένων-εργαζομένων με την παρούσα κυβέρνηση-που τη βοήθησαν στην εκλογή- ήταν ένα τρικ για τα όσα θα ακολουθήσουν και όχι η πραγματική επαναλειτουργία της ελεύθερα και δημοκρατικά. Θα μου πείτε γιατί είναι τρικ της κυβέρνησης και όχι μια πραγματικότητα αφού είχε δεσμευτεί.

Αγαπητοί φίλοι τα πράγματα είναι απλά. Μπούρδες υποσχέσεις! Μετά το κλείσιμο, μια μικρή ομάδα(κλίκα) εργαζομένων της ΕΡΤ εντάχθηκε στο πλευρό του Παντελή Καψή και λειτούργησε το μόρφωμα της ΔΤ, και στη συνέχεια το «εξώγαμο» της ΕΡΤ και πνευματικά καθυστερημένο παιδί «ΝΕΡΙΤ». Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί, πρωτεργάτες και συνωμότες στη δημιουργία ενός συνοικιακού τηλεοπτικού σταθμού, παίζουν τώρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποβάθμιση με άνωθεν εντολές.

Με κυβερνητικές και «παπατζήδικες» οδηγίες προς την ανύπαρκτη διοίκηση της ΕΡΤ την οποία ελέγχει απόλυτα μετά την ψήφιση του ν.4324/2015 και τους ανθρώπους που διόρισε, άρχισε η διεκπεραίωση. Αμ΄ έπος αμ΄ έργον! Κάποιοι από αυτούς το έπαιζαν και αντιστασιακοί στο «λουκέτο» της ΕΡΤ μπαινοβγαίνοντας στο Μαξίμου ως Συριζαίοι με τη μάσκα του «Ιανού» για να πάρουν τις σημερινές θέσεις κλειδιά, στη διοίκηση, οργάνωση και λειτουργία του φορέα.

Η πρώτη απόφαση για συρρίκνωση της ΕΡΤ παίρνει σάρκα και οστά και είναι προπομπός για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Η δικτύωση όλων των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών με το κέντρο του Ραδιομεγάρου, σημαίνει ότι μελλοντικά θα λειτουργούν ως αναμεταδότες του κεντρικού προγράμματος της ΕΡΤ και ουσιαστικά κατάργηση των σταθμών της περιφέρειας.

Ταγματάρχης, Λουριδάς, Μιχαλίτσης Δημητρακάκος κ.ά. έπαιξαν και παίζουν το ρόλο που τους ανέθεσαν υπό την εποπτεία ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής». Ο μόνος ατυχήσας είναι ο Αρίστων Κοντιζάς. Ο οποίος αν και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη λειτουργία της ΔΤ τον πέταξαν στα ……..σκουπίδια!

Διαβάστε καλύτερα την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ και τα συμπεράσματα δικά σας:

Με το πρακτικό αριθμ. 77/5-11-2015 που αναρτήθηκε στη διαύγεια την Παρασκευή το απόγευμα, γίνεται δεκτή η εισήγηση του Γενικού Διευθυντή Ανάπτυξης και Τεχνολογίας κ. Μιχαλίτση, για τη δικτύωση Περιφερειακών Σταθμών. Η παραπάνω εισήγηση, είναι προπομπός για το μέλλον ΟΛΩΝ των ΕΡΑ. Είναι συνέχεια των εισηγήσεων του ίδιου ανθρώπου, για μείωση των Περιφερειακών Σταθμών καθώς και των – αγωνιστών -Παπαζαχαρίου, Τσιμπίδα, Γιουκάκη κλπ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ από το 2009, όταν πρώτοτέθηκε θέμα Περιφερειακών Σταθμών, Κέντρων Εκπομπής, απαξίωση της ΕΡΤ3, κλείσιμο της τότε ΕΤ1 και κλείσιμο των πομπών μεσαίων κυμάτων από τον ανεκδιήγητο Μόσιαλο και τον ίδιο με σήμερα Γενικό Διευθυντή και την ίδια Διοίκηση !!!! αντέδρασε δυναμικά αλλά κυρίως καταλυτικά ώστε τα σχέδιά τους να μην γίνουν πράξη.

Σήμερα επανέρχονται όλοι οι παραπάνω, μαζί με κάποιους δημοσιογράφους που πατρονάρουν, ξοφλώντας γραμμάτια, να θέτουν τις ίδιες προτεραιότητες, που άλλωστε ήταν γνωστές από τότε που η ΠΟΣΠΕΡΤ αγωνιζόταν για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, σα να μην έκλεισε μια μέρα, ενώ εκείνοι ξημεροβραδιάζονταν στο Μαξίμου, στο Κόκκινο και στις συγκεντρώσεις προσωπικού για να προπαγανδίζουν «σωστά», σπέρνοντας τον φόβο και την ανασφάλεια, υπέρ του νέου νομοσχεδίου, των νέων κανονισμών που ήδη προσπαθούν να εφαρμόσουν και μιας μικρής και ευέλικτης ΕΡΤ με μειωμένους μισθούς (τα γραπτά μένουν, δυστυχώς γι’ αυτούς). Το ότι σήμερα στο οργανόγραμμα αναφέρονται, έστω υποτυπωδώς, οι Περιφερειακοί Σταθμοί, είναι μετά από πίεση της ΠΟΣΠΕΡΤ στις 11-6-2015.

Η έλλειψη καθαρής ονομαστικής αναφοράς, όπως στο προηγούμενο οργανόγραμμα, όλων των Περιφερειακών Σταθμών μαρτυρά τα σχέδιά τους. Δεν θα σκαλίσω τη μνήμη σας, ώστε να θυμηθείτε εξώδικα και ενέργειες της ΠΟΣΠΕΡΤ από την πρώτη ημέρα, σε αντίθεση με όλους αυτούς που σήμερα σας τάζουν λαγούς με πετραχήλια και ψευδεπίγραφα ενδιαφέρονται για εσάς, όλους αυτούς που ενώ μιλούν για παθογένειες και συνδιοικήσεις για να λασπώνουν μήπως και επιβιώσουν, όλους αυτούς που στις ενέργειες κυβέρνησης και διοίκησης φωνάζουν ζήτω, αντί να αντιστέκονται, μην τους εμπιστεύεστε, είστε το μέσον της συνδιαλλαγής τους.

Συνάδελφοι, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε ζωντανή την ΕΡΤ, που όπως αναγκάζεται να ομολογεί ακόμα και ο Πρωθυπουργός, εμείς την ανοίξαμε. Αυτό δεν αρκεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ΕΡΤ της κοινωνίας, για την ΕΡΤ που όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ζωντανή με όλες τις δομές της, πλουραλιστική, με πολιτισμό και ενημέρωση που απαιτείται την παρούσα περίοδο, ώστε να γίνει σημείο αναφοράς και να είμαστε υπερήφανοι που την υπηρετούμε εμείς και η κοινωνία που στήριξε την επαναλειτουργία.

Να είστε σίγουροι ότι το Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ όπως πάντα, σταθερά και αταλάντευτα θα συνεχίσει να διεκδικεί δυναμικά όχι μόνο! την πλήρη λειτουργία της ΕΡΤ, αλλά παράλληλα τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, μηχανημάτων και την κάλυψη των όποιων ελλείψεων προσωπικού, ώστε η παρουσία της κάθε μονάδας και κάθε Περιφερειακού Σταθμού (ραδιόφωνο και τηλεόραση – όπως από τον Ιούλιο του 2009 – Συνέδριο ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προτείνει) να είναι αξιοπρόσεκτη και περισσότερο ωφέλιμη στη συνολική παρουσία της ΕΡΤ και στο σκοπό που υπηρετεί.

Υ.Γ.(Κ.Π.) Αύριο γίνονται εκλογές στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για την ανάδειξη δυο εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της διοίκησης. Ψηφίστε τους αγωνιστές και όσους συνέβαλαν στον αγώνα επαναλειτουργίας του φορέα. Τους αφανείς της περιφέρειας. Αυτούς αξίζει να τιμήσετε και όχι τους αργυρώνητοι τους……….
Keywords
Τυχαία Θέματα