Νέο απεργιακό μπαράζ απάντηση στην αιφνιδιαστική ψήφιση του Ασφαλιστικού

16:22 5/5/2016 - Πηγή: iPop

Στην απόφαση της Κυβέρνησης να περάσει στην Ολόμελεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση το ασφαλιστικό τα συνδικάτα απαντούν με νέο απεργιακό μπαράζ!

Με 48ωρη απεργία απαντούν τα συνδικάτα στην αιφνιδιαστική ψήφιση του Ασφαλιστικού μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικότερα:

48ωρη απεργία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

48ωρη

γενική απεργία θα ξεκινήσουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από την Παρασκευή 6 Μαΐου μέχρι και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 και καλούν σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από τα μεσάνυχτα έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.

«Με διαδικασίες fast track η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο», αναφέρει η ΓΣΕΕ σε σχετική ανακοίνωση ενώ η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:

Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στις βασικές φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:

Αντί για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ πού υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νέα μείωση στα 9.090 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους από 9.545 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Η επιστροφή φόρου μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 2.000 ευρώ, ενώ με το «εφεδρικό» μνημόνιο συζητείται παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.090 ευρώ μέχρι 9.545 ευρώ, οι οποίοι καλύπτονταν από το αφορολόγητο, θα υποστούν επιβαρύνσεις μέχρι 100 ευρώ το χρόνο.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757 ευρώ έως 795 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογίας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795 ευρώ και μέχρι 2.250 ευρώ, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176 ευρώ τομ χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.

Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα κλίμακα της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», η μηνιαία παρακράτηση της οποίας σε μισθούς και συντάξεις θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται νέος αυξημένος συντελεστής 2,2% (από 1% που ίσχυε μέχρι τώρα) για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.

Σημαντική επιβάρυνση θα υποστούν όσοι έχουν κάποιο εισόδημα από ενοίκια. Για ετήσιο ποσό από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%. Τα λαϊκά νοικοκυριά που αποκτούν εισόδημα από νοίκια από 1.000 μέχρι 12.000 ευρώ, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο από 40 μέχρι και 480 ευρώ τον χρόνο.

Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της «αλληλεγγύης», φέρνει περαιτέρω επιβαρύνσεις σε εισοδήματα από 9.090 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.

Αναφέρεται, επίσης, πως απέναντι σε αυτή την επίθεση η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Πανελλαδική απεργία 4 ημερών από την ΠΝΟ

Άγκυρα θα ρίξουν για 4 ημέρες τα πλοία όλων των κατηγοριών καθώς η ΠΝΟ προχωρά σε τετραήμερη πανελλαδική απεργία από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.

Στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».

48ωρη απεργία των δημοσιογράφων

Η ΠΟΕΣΥ επίσης προανήγγειλε 48ωρη απεργία των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια ψήφισης του νομοσχεδίου.

Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτια.

Γενική απεργία στις 8 Μαΐου

Την Κυριακή, 8 Μαΐου, έχει εξαγγελθεί 24ωρη γενική απεργία από την ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η οποία φέτος συνέπεσε με την Κυριακή του Πάσχα. Η απεργία προγραμματίστηκε για αυτή την Κυριακή με τη λογική της στήριξης της απεργίας των εμποροϋπαλλήλων, καθώς την 8η Μαΐου θα είναι ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα.

The post Νέο απεργιακό μπαράζ απάντηση στην αιφνιδιαστική ψήφιση του Ασφαλιστικού appeared first on iPop.

Keywords
τελη ταξινομησης, τελη κυκλοφοριας 2014, εισφορα αλληλεγγυης, βουλη, απεργια, ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, μαΐου, συμμετοχή, προαστιακος, τραινοσε, track, νέα, ΦΠΑ, υγραεριο, μνημονιο, τομ, ΠΝΟ, απε-μπε, υγιή, συγκεκριμένο, ποεσυ, πασχα, ipop, συριζα, τελη κυκλοφοριας, απεργια πνο, ΟΣΕ, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, αυξηση φπα, απεργια μμε, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, τελος ακινητων, μειωση μισθων, μνημονιο 2, πασχα 2012, μνημονιο 3, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, ipop, αφορολογητο, μμε, νεα μετρα, πλαισιο, τα νεα, τραινοσε, φυσικο αεριο, αυξηση, απε, απε-μπε, ασφαλιστικο, αφορμη, γινει, γινονται, γραφεια, ευρω, υπαρχει, εντυπα, υγιή, κυβερνηση, κλιμακα, κυριακη του πασχα, μαΐου, μειωση, μορφη, ναυτικο, μπε, πλοια, ποεσυ, ποτα, πρωι, ρυθμισεις, ρυθμιση, σαββατο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, συζητηση, συμμετοχή, τρενα, τσιγαρα, τομ, φυσικο, χωρα, κυριακη, track
Τυχαία Θέματα