Αντεπίθεση Όλι Ρεν στο ΔΝΤ, με αφορμή την έκθεση του τελευταίου για την Ελλάδα

15:42 7/6/2013 - Πηγή: Antinews

Προσωπικό χαρακτήρα παίρνει πλέον η σύγκρουση του ΔΝΤ με την Κομισιόν για το λάθος που οδήγησε στο ελληνικό δράμα. Μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε η ΕΕ και προσωπικά ο εκ των προτεργατών της μεγαλειώδους οικονομικής γκάφας, Ολι Ρεν, ο Φινλανδός κοινοτικός επίτροπος πέρασε στην αντεπίθεση κατά Ταμείου. «Δεν θυμάμαι να ζήτησε την αναδιάρθρωση

του ελληνικού χρέους ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν το 2010, ωστόσο θυμάμαι ότι η Κριστίν Λαγκάρντ είχε αντιταχθεί σε αυτό το ενδεχόμενο», δήλωσε την Παρασκευή ο Επίτροπος για θέματα Οικονομικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν.

Μ’ ένα σμπάρο δύο τριγόνια δηλαδή αφού ο κ. Ρεν «κάρφωσε» Στρος Καν και Λαγκάρντ και πλέον η σύγκρουση λαμβάνει χαρακτηριστικά γενικευμένου πολέμου με αποτέλεσμα να απορεί κανείς πώς θα καθίσουν μαζί στο ίδιο τραπέζι οι δύο πλευρές για να συμφωνήσουν σε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα ή κάπου αλλού.

Από το Ελσίνκι όπου βρίσκεται ο Όλι Ρεν, έκανε μία σκληρή δήλωση λέγοντας ότι “το ΔΝΤ νίπτει τας χείρας του και ρίχνει τα απόνερα στις πλάτες της Ευρώπης”.

Σημείωσε δε, ότι όταν ήταν Επίτροπος αρμόδιος για την Διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια η ΕΕ συντόνιζε τις κινήσεις της με τις ΗΠΑ, μαζί “πήγαμε και μαζί αποχωρήσαμε”. Αναφέρθηκε όμως ειδικότερα στην Ελλάδα λέγοντας ότι θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν καθυστερήσει με ευθύνη και της αντιπολίτευσης.

Άφησε δε να εννοηθεί ότι εφόσον προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις τότε θα ξαναδούνε το πρόγραμμα. Πάντως ο κ. Ρεν είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο τραπέζι θέμα για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Κάτι που είπε την Παρασκευή και ο Β. Σόιμπλε. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στο Ελσίνκι ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Όλι Ρεν και συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Σαμαράς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση και με τον κ. Μισέλ Μπαρνιέ, επίτροπο της Κομισιόν για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες

Keywords
Τυχαία Θέματα