Επιστροφή στον λαό

12:27 3/2/2018 - Πηγή: Antinews

Πολλοί είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με τη θέση μας αλλά όλα τα κρίνει η ιστορία. Το πέρασμα των χρόνων δικαιώνει ή καταδικάζει τις επιλογές, τις κρίσιμες αποφάσεις, τα πρόσωπα που τις παίρνουν.

Κι έτσι όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση του «Μακεδονικού» η άποψή μας είναι μία: Ότι ο Σαμαράς έσωσε την τιμή της δεξιάς παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, και βεβαίως και της χώρας.

Κι αν ο πρώην πρωθυπουργός, που άλλαξε τη γνώμη του Κυριάκου, είναι… ακροδεξιός, τότε δεν πειράζει. Μακάρι να υπήρχαν πολλοί τέτοιοι ακροδεξιοί.

Ο Σαμαράς έσωσε την τιμή της ΝΔ γιατί βγήκε ξεκάθαρα να μιλήσει γι’ αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή με την ονομασία των Σκοπίων. Όταν οι άλλοι κρύβονταν πίσω από νεοφιλελέ απόψεις, δήθεν φιλειρηνικές και με το μυαλό στους συμμάχους που απαιτούν λύση, ο Σαμαράς ήταν αυτός που μίλησε για την ανάγκη να γίνουν και συλλαλητήρια, αλλά και για την περίπτωση να μην υπάρξει λύση γιατί δεν είναι η κατάλληλη στιγμή.

Εμείς στο Antinews από την αρχή είχαμε πει ότι είναι ψευτοδίλημμα ότι πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει λύση. Αποδείχθηκαν ψεύτικες οι εκτιμήσεις ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων είναι μετριοπαθής, το έδειξαν οι πρόσφατες δηλώσεις τους.

Λύση μπορεί να υπάρξει μόνον εφόσον υποχωρήσει η πλευρά των Σκοπίων, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Και λύση μπορεί να βρεθεί μόνον εφόσον απομακρυνθεί ο γερο – Νίμιτς ο οποίος παίζει πολύ βρόμικο παιχνίδι στην Ελλάδα. Ίσως να έχει βάλει το χέρι του κι ο… Σόρος.

Βεβαίως και μ’ αυτές τις προϋποθέσεις που θέτουμε η υπέρτατη ανάγκη είναι να φύγει αυτή η ενδοτική κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φέρει αξιοπρεπή και έντιμο συμβιβασμό γιατί δεν το πιστεύει, γιατί δεν καίγεται για κανένα όνομα. Όσο κι αν «χτυπιέται» και το παίζει οργισμένος ο Κοτζιάς με τον Νίμιτς το σχέδιο ήταν ένα: Να δώσουν το όνομα, την εθνότητα, τη γλώσσα με αντάλλαγμα το χρέος και τις οικονομικές διευθετήσεις μετά το μνημόνιο.

Μέσα σ’ αυτό το χάος η ΝΔ στην αρχή έμοιαζε χαμένη κι άφηνε το πεδίο ελεύθερο σε όλους τους άλλους εκτός από αυτήν. Τα ήξεις – αφήξεις και η διάθεση από την πλευρά της Πειραιώς να ξεφεύγει όταν βλέπει τα δύσκολα επέτειναν το άσχημο κλίμα. Ευτυχώς που το επιτελείο του προέδρου και ο ίδιος κατάλαβε τι έγινε και τι θα έχανε το κόμμα αν συνέχιζε την «τραβεστί» πολιτική. Κι ευτυχώς που ο Σαμαράς επέμεινε να πάει το κόμμα με το λαό. Το πρώτο συλλαλητήριο ήταν η αρχή της αυτογνωσίας, ήταν η αρχή για επιστροφή στις ρίζες του πατριωτισμού.

Το σημερινό συλλαλητήριο θα είναι η σφραγίδα επιστροφής του κόμματος στο λαό. Αν δεν γινόταν η στροφή τότε η ΝΔ θα έχανε 15 μονάδες, αυτή είναι η αλήθεια. Και μαζί με τη δύναμη και την επιρροή της θα είχε χάσει και την ιδεολογική της ταυτότητα. Ευτυχώς που ο Σαμαράς είναι «γάτα» κι αφουγκράστηκε την κοινωνία. Χωρίς το λαό δεν πας πουθενά κι αυτό το κατάλαβαν καλά πλέον στην οδό Πειραιώς.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα