Επιστρέφει ενός της ημέρας στη ΝΔ η Ντόρα

Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση της εκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και αναμένεται να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο της Δευτέρας.

Η  επιστροφή της κ. Μπακογιάννη αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα αφού προηγηθούν συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ και του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ,  για να επικυρωθεί και τυπικά

η συνεργασία – και όχι η συγχώνευση – με τη ΝΔ.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες ουσιαστικά θα πρόκειται για κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις εκλογές. Λόγω όμως του εκλογικού μπόνους των 50 εδρών που δεν δίνεται σε συνασπισμούς κομμάτων τα δύο κόμματα δεν θα συνεργαστούν, αλλά η ΔΗΣΥ θα αναστείλει την λειτουργία της και θα συνεργαστεί προεκλογικά με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο με τη Ν.Δ

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αποσαφηνιστεί οι τελευταίες λεπτομέρειες που αφορούν τόσο το κείμενο αρχών και θέσεων πάνω στις οποίες θα βασιστεί η συνεργασία αυτή όσο και τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις εκλογικές λίστες της ΝΔ». Σύμφωνα με πληροφορίες της “Δημοκρατίας”, το “μυστικό” της καθυστέρησης της συμφωνίας δεν είναι ιδεολογικό, αλλά κάτι πιο γήινο και ακούει στην επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό βάσει του εκλογικού αποτελέσματος. Εφόσον ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο, τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα ο “γάμος” της Ν.Δ. με τη ΔΗ.ΣΥ., μια και η κυρία Μπακογιάννη θέλει να διασφαλίσει τους πόρους που θεωρεί ότι της αναλογούν».

Η κ. Μπακογιάννη θα τοποθετηθεί επικεφαλής του Επικρατείας της ΝΔ,  κ. Μαρκογιάννακης θα τοποθετηθεί σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά, ο κ. Αυγενάκης στο Ηράκλειο, ενώ ο κ. Κοντογιάννης, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΣΥ στη Β’ Αθήνας, θα επιστρέψει σε εκλόγιμη θέση στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή, οι διεργασίες για τη συνένωση της κεντροδεξιάς προκαλούν σεισμικές δονήσεις στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος επιμένει σε αυτόνομη κάθοδο στις νέες κάλπες, αλλά τουλάχιστον τρεις από τους πρώην βουλευτές του κατευθύνονται ήδη προς τη Λεωφόρο Συγγρού. Μετά την απόφαση του Γ. Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, έτοιμοι να προσχωρήσουν στη Ν.Δ. εμφανίζονται να είναι πρώην βουλευτές, Αθ. Πλεύρης, Κυρ. Βελόπουλος και  Κ. Κιλτίδης.

Σύμφωνα με το Βήμα, δεν αποκλείεται να υπάρξει και αντίστοιχη κίνηση από την ευρωβουλευτή Ν. Τζαβέλλα, για συνεργασία με τη ΝΔ, εν αντιθέσει με τον ευρωβουλευτή Θ. Σκυλακάκη της Δημοκρατικής Συμμαχίας που δεν βλέπει με θετικό μάτι τη συμπόρευση της κ. Μπακογιάννη με τον κ. Σαμαρά και φέρεται αποφασισμένος να μην ακολοιυθήσει.

Τέλος, σε ναυάγιο φαίνεται ότι οδηγήθηκε και η προσπάθεια συνεργασίας της ΝΔ με τον κ. Στ. Μάνο. Ο πρόεδρος της Δράσης εγκαίρως κατέστησε σαφές ότι στη ΝΔ θα επέστρεφε μόνον εάν την ηγεσία της ανελάμβανε και πάλι ο κ. Κ. Καραμανλής, δήλωση η οποία σύμφωνα με τοι ΕΘΝΟΣ ενόχλησε ιδιαίτερα τον κ. Αντ. Σαμαρά και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μ

Keywords
Τυχαία Θέματα