Επεισόδια αγροτών – ΜΑΤ στο Σύνταγμα

Επεισοδιακή τροπή πήρε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα, μετά την απαγόρευση της διανομής πορτοκαλιών που είχε προγραμματιστεί.

Η αστυνομία σταμάτησε το φορτηγό με τα πορτοκάλια που κατευθυνόταν στο Σύνταγμα στο ύψος της Παλιάς Βουλής.

Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις αντιπροσωπείας των διαδηλωτών

και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη με τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να επιτραπεί στο φορτηγό να συνεχίσει την πορεία του, ώστε να γίνει η διανομή.

Τελικά, τα πορτοκάλια ξεφορτώθηκαν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, όπου έφθασαν οι αγρότες και τα κουβάλησαν μέχρι την πλατεία Συντάγματος στους ώμους.

Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί άνδρες των ΜΑΤ, στους οποίους οι αγρότες πρόσφεραν πορτοκάλια.

Αργότερα ωστόσο τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν έξω από τη Βουλή, στο ύψος των λουλουδάδικων, οι διαδηλωτές ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς, στους οποίους πέταξαν φρούτα, όταν δεν τους επετράπη να προχωρήσουν προς την είσοδο του κτηρίου.

Για πολλή ώρα οι συγκρούσεις συνεχίζονται με τους κρητικούς αγρότες να περικυκλώνουν και να επιτίθενται στους άνδρες των ματ με γκλίτσες.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου 1.000 αγρότες από την Κρήτη, αλλά και αγρότες από άλλες περιοχές της Ελλάδας έφθασαν σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από τη Βουλή για τη φορολόγηση των ακινήτων.

Πρόθεσή τους είναι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων από την Ολομέλεια της Βουλής.

http://www.naftemporiki.gr/story/745206

Keywords
Τυχαία Θέματα