Ένα βιβλίο για τη μοιραία πτήση MH370

Με επικρίσεις έγινε δεκτό από τις οικογένειες των επιβατών του χαμένης πτήσης της Malaysia Airlines το πρώτο βιβλίο για την μυστηριώδη ιστορία. Όπως υποστηρίζουν, η δημοσίευση ενός βιβλίου ήταν πρόωρη και οι ισχυρισμοί του συγγραφέα ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια στρατιωτικών γυμνάσιων ΗΠΑ- Ταϊλάνδης είναι εικασίες.

Το εικοτολογικό βιβλίο του συγγραφέα Nigel Cawthorne με τίτλο «Πτήση MH370, Το μυστήριο», υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι το αεροπλάνο μπορεί να καταρρίφθηκε κατά λάθος κατά τη διάρκεια

κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊλάνδη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ότι η αναζήτηση μπορεί εσκεμμένα να οδηγήθηκε σε λάθος σημείο για να συγκαλυφθεί το γεγονός.

Το βιβλίο δημοσιεύεται αυτό το μήνα από τον λονδρέζικο οίκο John Blake και θα κυκλοφορήσει μόλις έντεκα εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777, το οποίο μετέφερε 239 επιβάτες. Τα συντρίμμια από το αεροπλάνο δεν έχουν βρεθεί, παρά τη συνεχιζόμενη διεθνή έρευνα η οποία επικεντρώνεται στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. «Η άσκηση θα περιελάμβανε εικονικό πόλεμο σε ξηρά, θάλασσα και αέρα και ασκήσεις με πραγματικά πυρά», αναφέρει το βιβλίο. «Ας πούμε ότι ένας συμμετέχων κατέρριψε τυχαία την πτήση MH370. Αυτά συμβαίνουν. Κανείς δεν θέλει ένα ακόμα Λόκερμπι (σ.σ. στη Σκωτία όπου καταρρίφθηκε ένα αεροσκάφος της PanΑm το 1988, μια υπόθεση ανεξιχνίαστη) κι έτσι όλοι όσοι εμπλέκονται θα έχουν κάθε λόγο να μην μιλήσουν γι ‘αυτό».

Ο Cawthorne, ο οποίος ζει στο Λονδίνο, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι έχει γράψει περισσότερα από 150 βιβλία, συμπεριλαμβανομένης της σειράς «Sex Lives», η οποία εξετάζει την ιδιωτική ζωή παπών, προέδρων των ΗΠΑ, «μεγάλων δικτατόρων» και άλλων σημαντικών προσώπων. Το βιβλίο του για την MH370 υποστηρίζει ότι η αποτυχία να βρεθούν τα συντρίμμια είναι «από μόνη της ύποπτη» και ότι, ακόμη και αν το μαύρο κουτί του αεροπλάνου βρεθεί τελικά, μπορεί να μην είναι το αυθεντικό μαύρο κουτί.

Το βιβλίο χαρακτηρίστηκε πρόωρο από πολλούς συγγενείς επιβαινόντων. Η Αυστραλέζα Irene Burrows Burrows, συγγενείς της οποίας ήταν στην πτήση, λέει: « Κανείς δεν ξέρει τι συνέβη, οπότε γιατί να θέλει κάποιος να γράψει ένα βιβλίο σε αυτή τη φάση;». «Δεν υπάρχει απολύτως καμία απάντηση. Είναι καταστροφικό για τις οικογένειες. Υπάρχουν τόσες πολλές θεωρίες που θέλω να πιστεύω μόνο μία, ότι όλοι ήταν αναίσθητοι και δεν ήξεραν τι συνέβαινε... Αυτό με κρατά στα λογικά μου. Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί ένα κομμάτι του αεροπλάνου».

Η συγγραφέας που ασχολείται με θέματα αεροπλοΐας Christine Negroni γράφει, επίσης, ένα βιβλίο για την πτήση, το οποίο θα κυκλοφορήσει από την Penguin. Μια ταινία που βασίζεται στην πτήση με τίτλο The Vanishing Act βρίσκεται, επίσης, στο στάδιο παραγωγής από την Rupesh Paul Productions, με ένα τρέιλερ να κυκλοφορεί ήδη στο τρέχον Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Οι παραγωγοί ελπίζουν να αρχίσουν τα γυρίσματα σε Ινδία και ΗΠΑ με σκοπό να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/malaysia/10839030/MH370-authors-claims-Malaysia-Airlines-plane-accidentally-shot-down-angers-victim.html

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα