Ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου δυο από τους συλληφθέντες

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών συλληφθέντων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον του ανακριτή ο οποίος μαζί με τον Εισαγγελέα θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή τους ή όχι.

Οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης άφησαν ελεύθερους μετά την απολογία τους, δυο από τους συλληφθέντες, επιβάλλοντας του τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή πως δεν έχει καμία σχέση, ούτε ιδεολογική αλλά

ούτε και πολιτική με τη Χρυσή Αυγή, πολύ περισσότερο μάλιστα με την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωσης.

Οπως δήλωσε η συνήγορος του κατηγορουμένου, ο 40χρονος συνελήφθη, επειδή είχε δεχτεί μια κλήση από συγκατηγορούμενό του δυόμισι ώρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο ίδιος είπε στον ανακριτή ότι πρόκειται για συγγενικό του πρόσωπο και πως ουδεμία σχέση έχει με τη Χρυσή Αυγή.

«Υπάρχει ένδεια στοιχείων για αυτό θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι», δήλωσε η δικηγόρος του 40χρονου Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου.

Οι κατηγορούμενοι που οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Σε λίγη ώρα θα γίνει και η μεταγωγή των τεσσάρων βουλευτών από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπου έχουν συγκεντρωθεί αρκετοί υποστηρικτές του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία τους θα υποστηρίξουν ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί την Τετάρτη και ο βουλευτής Χρήστος Παππάς την Πέμπτη.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Ν.Δ.: Διεγράφη ο Π.Σαράκης, δικηγόρος του Ηλ. Κασιδιάρη

Εν τω μεταξύ, διεγράφη από τα μητρώα μελών της Νέας Δημοκρατίας ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση του Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρεται στη ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαράκης διεγράφη για «αντικομματική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά».

Απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ «καίει» τον Γ. Λαγό

Ως πρόσωπο με «πολυσχιδή δράση στον υπόκοσμο» περιγράφει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία γίνεται αναφορά σε αναρίθμητες προσαγωγές του βουλευτή Β΄ Πειραιά σε αστυνομικά τμήματα τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη.

Όπλα, μαστροπεία, εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία και παράνομη οπλοφορία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον «φάκελο» του βουλευτή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιτελείς της ΕΥΠ είχαν κάνει αναφορές και προειδοποιήσεις σχετικά με το βίο και την πολιτεία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής από το 2012, πριν από την είσοδο του κόμματος στη Βουλή.

Ειδική αναφορά στις εκθέσεις της ΕΥΠ για τον Γιάννη Λαγό γίνεται στην 25χρονη σύντροφό του, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα στις οργανώσεις του Πειραιά και στην οποία αποδίδεται μάλιστα και ο ρόλος κυνηγού πληροφοριών για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Πρόσωπο κλειδί για την ενημέρωση του Λαγού ως προς τις κινήσεις της αστυνομίας χαρακτηρίζεται σε έκθεση της ΕΥΠ που αφορά τον συλληφθέντα βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο Σωτήρης Δελεβέκος. Πρόκειται για τον πρώην οδηγό και φρουρό του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής βρίσκονταν στο “μικροσκόπιο” της ΕΥΠ και των υπηρεσιών κρατικής ασφάλειας καθ’ όλο το διάστημα της δράσης τους από ιδρύσεως της Χρυσής Αυγής έως την είσοδό τους στη Βουλή για λόγους ασφαλείας».

Η απόρρητη έκθεση της ΕΥΠ φέρει ημερομηνία Φεβρουάριος του 2012 και από τότε ο υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε διαμορφώσει εικόνα για τη δράση και το δίκτυο της Χρυσής Αυγής. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο συρτάρι, καθώς η Χρυσή Αυγή γίνεται κοινοβουλευτικό κόμμα και οι κατηγορούμενοι εκλέγονται βουλευτές και πλέον δικαιούνται αστυνομική φύλαξη.

Χρυσή Αυγή: Δεν στηριχτήκαμε ποτέ στο κρατικό χρήμα

Την ίδια ώρα, μετά την κατάθεση της τροπολογίας για το ζήτημα της διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης κομμάτων η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως έχει προ πολλού καταθέσει πρόταση Νόμου για την κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης όλων των κομμάτων.

«Όσα χρήματα λάβαμε μέχρι σήμερα τα διαθέσαμε ως επί το πλείστον για την υποστήριξη απόρων και ανέργων συμπατριωτών μας» αναφέρει και προσθέτει: «Η Χρυσή Αυγή, που δεν στηρίχτηκε ποτέ στο κρατικό χρήμα, έχει ελεγχθεί πολλάκις από ορκωτούς λογιστές και δεν έχει βρεθεί καμία οικονομική ατασθαλία ή μυστική και παράνομη πηγή χρηματοδότησης. Κόντρα στον βρώμικο πόλεμο κράτους και παρακράτους θα συνεχίσουμε το πολύπλευρο κοινωνικό μας έργο, τα συσσίτια και τις δωρεές χρημάτων για κοινωφελείς σκοπούς».

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως την ερχόμενη Πέμπτη στις 13:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής.

Η Χρυσή Αυγή έχει ζητήσει να της διατεθεί η αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, το αρχικό αίτημα εκ μέρους του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση ήταν να διατεθεί η συγκεκριμένη αίθουσα για διευρυμένη συνεδρίαση, δηλαδή με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών πολιτικών στελεχών του κόμματος.

Η Βουλή αποδέχθηκε το αίτημα να διατεθεί αίθουσα για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έχει ωστόσο απαντήσει ακόμη αν θα επιτρέψει διάθεση αίθουσας για διευρυμένη συνεδρίαση.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα