Εκτός από το Μνημόνιο, μας καταστρέφουν και οι πυρκαγιές

Σε κατάσταση ανάγκης κηρύχθηκε, νωρίτερα η Ρόδος, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς σε δασική -φυσικά- έκταση, σε περιοχή της κοιλάδας των Πεταλούδων. Η φωτιά, ως τώρα έχει κατακάψει 2.000 στρέμματα  δάσους, και οι αρχές υποψιάζονται οργανωμένο εμπρησμό. Οι τοπικές δυνάμεις, δεν επαρκούν και αναμένονται ενισχύσεις από την Αθήνα αύριο το πρωί, καθώς και πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Πολύ φοβόμαστε, ότι κινδυνεύουμε με επανάληψη του σκηνικού στη Χίο, όπου η φωτιά έσβησε,

όταν κατέκαψε τα πάντα, και αφού κόπασαν τα μελτέμια.

Αν υπολογίσουμε, ότι φέτος, ως τώρα, έχουν γίνει στάχτη και μπούρμπερη, πάνω από 500.000 στρέματα, μετράμε ήδη μια τεράστια καταστροφή, που θα τη βρούμε μπροστά μας τα επόμενα χρόνια.

Όπως δε, οι Χιώτες, βλέπουν -εκ των υστέρων- τα καμένα μαστιχόδεντρα και κλαίνε, έτσι και οι σύντροφοι τσαμπίκοι, θα βλέπουν -αν δεν γίνει άμεσα κάτι-, τις πεταλούδες και την κοιλάδα τους, μόνο σε φωτογραφίες και στο you tube από του χρόνου.

Δηλαδή: Όχι ότι δεν το ξέραμε και από τις καλές εποχές, αλλά ειδικά τώρα με τις περικοπές παντού και σε όλα, έχουμε μείνει και από αντιπυρική πολιτική, ανθρώπους και μέσα.

Η τρικομματική κυβέρνηση, εκτός από τα Μνημόνια, τους λαθρομετανάστες και  τα εσωτερικά της προβλήματα οφείλει να ασχοληθεί και με τα καμένα δάση, αλλά κυρίως, για το αν το υφιστάμενο σύστημα, έχει πλέον παραδώσει το πνεύμα.

Η λογική, αεροπλάνα-νοικιασμένα ελικόπτερα-εξουθενωμένοι πυροσβέστες-ξεπερασμένες μέθοδοι-μηδενική πρόληψη, δεν περπατάει άλλο.

Τώρα είναι η ώρα της μάχης και δεν χωράνε περισπούδαστες αναλύσεις, αλλά με τις πρώτες βροχές, ο Σαμαράς, πρέπει να βάλει και το καπέλο του πυροσβέστη και να δώσει λύσεις.

Απ’ ότι φαίνεται κανείς άλλος δεν θα ασχοληθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα