Εκεί που κρεμάγανε οι κλέφτες τ' άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια

18:00 5/5/2017 - Πηγή: Antinews

Σ' αυτόν τον φιλόξενο χώρο του Antinews κάθε ένας, αναλυτής ή απλός σχολιαστής έχει το δικαίωμα να γράφει και να εκθέτει τις απόψεις του. Έχει δικαίωμα να διαφωνεί, να συμφωνεί, να βρίζει πολλές φορές την αντίθετη άποψη.

Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίζει το Antinews ουσιαστικά ξεπουλημένο στον Τσίπρα. Ή στην καλύτερη περίπτωση, ηλίθιους τους συντάκτες του που δεν καταλαβαίνουν

την προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και την τρώνε αμάσητη.

Κανείς επίσης δεν έχει δικαίωμα να μας καταγγέλλει ότι κάνουμε κακό στην παράταξη που θεωρούμε κι εμείς ως τη μοναδική ελπίδα για να εξαφανιστεί η αριστερά από την Ελλάδα. Το Antinews ήταν και είναι ένας πατριωτικός χώρος έκφρασης της ελεύθερης γνώμης και το κυριότερο, δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ «δουλικό» κανενός.

Έχουμε γράψει αρκετές φορές ότι «γιουσουφάκια» του πολυχρονεμένου δεν θα γίνουμε ποτέ, όποιος κι αν είναι αυτός. Ακόμη και στην εποχή της παντοδυναμίας του Σαμαρά, τον οποίον πιστέψαμε και στηρίξαμε, είχαμε πάντα την ελευθερία να ασκούμε κριτική. Διότι πιστεύαμε και πιστεύουμε ακόμη και τώρα ότι κανείς δεν είναι τέλειος, κανείς δεν έχει το αλάθητο και το σημαντικότερο: Κανείς δεν είναι τόσο καλός που να μπορεί να επιλέγει και τους ιδανικούς συμβουλάτορες. Άλλωστε, όπως έχει δείξει η ιστορία, τους μεγάλους ηγέτες τους τρώνε οι κακοί σύμβουλοι κι όχι τα δικά τους λάθη.

Στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας και της κριτικής που ασκούμε κατά καιρούς για τη νωθρή αντιπολίτευση που κάνει και για το στρατηγικό αδιέξοδο που έχει αυτή την ώρα, υπήρξαν πολλοί που μας κατηγόρησαν. Μέχρι και ηλίθιους μας χαρακτήρισαν γιατί «τρώμε αμάσητο» τον σανό του Τσίπρα.

Τι να πει κανείς. Μόνο ότι εκεί που κρεμάγανε οι κλέφτες τ' άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τα νταούλια. Έχουμε και γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα και της κατάστασης που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε χθεσινοί είμαστε, ούτε περαστικοί. Και είναι ιδιαίτερα προσβλητικό να μας χρεώνουν τουλάχιστον άγνοια, ανοησία ή σκοπιμότητα.

Ας ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα:

Πιστεύουμε ότι τα τελευταία χρόνια ο μόνος που προσπάθησε να κάνει μεταρρυθμίσεις εν μέσω κρίσης ήταν ο Αντ. Σαμαράς. Τώρα ποιοι τον εμπόδισαν ας το ψάξουν στη ΝΔ.Πιστεύουμε ότι και ο Κυριάκος θα μπορούσε να κάνει μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αρκεί πρώτα να «μεταρρυθμίσει» τον εαυτό του, να βγάλει τους αυλοκόλακες από την Πειραιώς και να σταματήσει να πίνει πρωϊνό καφέ με τους ψευτοφιλελέδες που το μόνο που θέλουν είναι μεροκάματο ή μερίδιο από τη νομή της εξουσίας.Πιστεύουμε ότι ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που πέρασε ποτέ. Όμως, αφού του περνάνε όλα, αφού ο κόσμος τρώει αμάσητα όσα του σερβίρει, τότε δεν φταίει ο ίδιος. Φταίει ο λαός, αλλά κυρίως φταίει η έλλειψη ηγεσίας που θα δείξει στον κόσμο το σωστό και το λάθος. Και η ΝΔ στον τομέα αυτόν έχει αποτύχει παταγωδώς.Εδώ στο Αntinews έχουν γνώσιν οι φύλακες της παρακαταθήκης του ιδρυτή του. Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να υποτιμά τη νοημοσύνη μας. Αν μας άκουγαν από το 2011 δεν θα είχαν φτάσει εκεί που έφτασαν. Αν δεν άκουγαν τους απίθανους επαγγελματίες «συμβούλους» και τους yes men, δεν θα ήταν σήμερα στην αφάνεια. Όπως επίσης τους λέμε και κάτι άλλο πολύ βασικό. «Βολικοί» δεν είμαστε κανενός. «Κότες» δεν θα γίνουμε. Κάποιοι έχουν μάθει να συνομιλούν μόνο με όσους κουνάνε καταφατικά το κεφάλι.Δήλωση μετανοίας δεν πρόκειται να υπογράψουμε για τίποτε. Και για όσους έχουν εντρυφήσει στον μεγάλο θεωρητικό Σουν Τζου τους θυμίζουμε δύο από τα μεγάλα γνωμικά του: «Ο πολεμιστής είναι δυνατός, όταν αναγκάζει τον εχθρό να του απαντήσει. Είναι αδύναμος, όταν αυτός απαντά στον εχθρό».Και: «Όπως η ροή του νερού διαμορφώνεται από τη μορφολογία του εδάφους, έτσι και η ροή της νίκης διαμορφώνεται από τις ενέργειες του αντιπάλου».

Αυτά τα ολίγα και με τον προσήκοντα σεβασμό ακόμη και για εκείνους που δεν σεβάστηκαν τίποτε εδώ και μερικά χρόνια...

Antinews

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα