Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Βαξεβάνη για κίνδυνο της ζωής του

Παρέμβαση εισαγγελέα και επιπλέον αστυνομικά μέτρα προστασίας προκάλεσαν οι καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη για διατύπωση πληροφοριών περί απειλών κατά της ζωής του.

Την προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή δημοσιεύματα που περιλαμβάνουν καταγγελίες-αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,

ταυτόχρονα με τη γνωστοποίηση εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδη ότι ελήφθησαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του.

Η έρευνα του εισαγγελέα θα διερευνήσει τις καταγγελίες του εκδότη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν και από ποια πρόσωπα έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως η πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια, όπου αναμένεται να ξεκινήσει τον κύκλο των ερευνών λαμβάνοντας κατάθεση από τον Κ. Βαξεβάνη.

Χρυσοχοΐδης: Μέτρα προστασίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης γνωστοποίησε ότι ελήφθησαν άμεσα πρόσθετα μέτρα προστασίας του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, μετά τις καταγγελίες του για απειλές κατά της ζωής του. Η σχετική ανακοίνωση του κ.Χρυσοχοΐδη αναφέρει τα εξής:

"Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται".

Τι απαντά ο δικηγόρος του Μ. Φουρθιώτη

Μέσω του δικηγορικού γραφείου που τον εκπροσωπεί, ο Μ. Φουρθιώτης αναφέρει πως οι ισχυρισμοί του Κ. Βαξεβάνη έχουν πλήξει την τιμή του και πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Μ. Φουρθιώτη:

Ο κ. Βαξεβάνης, με τις χθεσινές του δηλώσεις οι οποίες αρχικώς αναρτήθηκαν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook και στην συνέχεια αναπαράχθηκαν στο διαδίκτυο, περί του ότι ο εντολέας μου κ. Φουρθιώτης "αναζητούσε στην "πιάτσα" κάποιον, για να εκτελέσει "συμβόλαιο" για αυτόν, με το οποίο προβλέπονταν να πυροβολήσει το ίδιο του το σπίτι, προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει τον κ. Μπαξεβάνη και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δήθεν δεν θυμόταν το όνομα, έπληξε βάναυσα την τιμή και την υπόληψη του κ. Φουρθιώτη διαπράττοντας τουλάχιστον το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο κ. Φουρθιώτης αρνείται με οργή και αγανάκτηση τα ως άνω αναφερόμενα, καθότι αυτά αποτελούν αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, για τα οποία το λόγο πλέον έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη στην οποία ο εντολέας μου θα προσφύγει εντός των επομένων ωρών.

Πέραν, τούτων ο εντολέας μου ζητά άμεσα από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν εις βάθος την ως συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισαγγελική, Βαξεβάνη,eisangeliki, vaxevani