Δυσκολότερη απ' ό,τι αναμενόταν η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

19:39 4/8/2020 - Πηγή: Antinews

Η αποπομπή Τούρκων κατασκευαστών από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολη από ό,τι αναμενόταν, καθώς η Τουρκία συνεχίζει να παράγει και να παραδίδει ανταλλακτικά για το stealth μαχητικό, δήλωσαν οι Washington Times την Κυριακή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέκλεισαν την Τουρκία από τη διεθνή κοινοπραξία για την κατασκευή του αεροπλάνου τον Ιούλιο του περασμένου έτους, αφότου έλαβε την πρώτη παρτίδα ρωσικών πυραύλων S-400. Η Ουάσινγκτον

αναφέρει ότι η Τουρκία ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσει κυρώσεις βάσει νομοθεσίας που αποσκοπεί στην αποτροπή προμηθειών άμυνας από τη Μόσχα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να σταματήσουν να λαμβάνουν τα ανταλλακτικά από την Τουρκία τον Μάρτιο, αλλά εξακολουθούν να παραδίδονται.

Πηγές από το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας λένε ότι το Πεντάγωνο και οι συνεργάτες του στον ιδιωτικό τομέα δυσκολεύτηκαν να βρουν μη τουρκικές εταιρείες ικανές να κατασκευάσουν ορισμένα βασικά μέρη για τα πρωτοποριακά αεροσκάφη, σύμφωνα με την Washington Times.

"Άνθρωποι στη Lockheed Martin, άνθρωποι στο DoD… ήταν πιο δύσκολο από ό,τι νόμιζαν, σε κάποιο βαθμό, και στη συνέχεια πρόσθεσε και την COVID-19", ανέφεραν οι Washington Times, επικαλούμενοι τον πτέραρχο ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, Herbert J. Carlisle, τώρα πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Βιομηχανικής Ένωσης Άμυνας (NDIA).

Το Πεντάγωνο άρχισε να απομακρύνει Τούρκους κατασκευαστές από την αλυσίδα εφοδιασμού του F-35 - μια διαδικασία που περιλαμβάνει την εύρεση νέων εταιρειών για την παραγωγή 1.005 ανταλλακτικών, μερικά από τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από τουρκικές εταιρείες.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα