Δύο νέες συλλήψεις για την υπόθεση των υποβρυχίων

Προθεσμία έλαβαν, για τις απολογίες τους, από τον ανακριτή Διαφθοράς, οι δυο νέοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα μετά από εντάλματα, που εκδόθηκαν σε βάρος τους.

Οι Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, και ο Ιωάννης Μπέλτσιος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών, οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή

κ. Γαβριήλ Μάλλη και έλαβαν προθεσμίες, ο πρώτος για την Παρασκευή και ο δεύτερος για το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα καθώς είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Και οι δυο παραμένουν κρατούμενοι μέχρι τις απολογίες τους.

Κατηγορούμενος κατέθεσε 7,5 εκατ. ευρώ στον ειδικό λογαριασμό

Ποσό 7,5 εκατομμύρια ευρώ κατατέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ειδικό λογαριασμό υπέρ του Δημοσίου, που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, από τον Γ. Καμάρη κατηγορούμενο στην υπόθεση των εξοπλιστικών.

Ο κατηγορούμενος στην υπόθεση του οπλικού συστήματος Tor M1, την οποία χειρίζεται ο ανακριτής Διαφθοράς Γ. Μαλλής, φέρεται να ήταν διαχειριστής offshore εταιρείας.

Απολογούμενος, πριν από μερικές εβδομάδες, ο κ. Καμάρης είχε υποστηρίξει ότι τα χρήματα και τις εταιρείες τα διαχειριζόταν κατ’ εντολήν τού πρώην διευθυντή τού ΥΠΕΘΑ, Ιω. Σμπώκου, που έχει καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ε.Τ.

Keywords
Τυχαία Θέματα