Δώστε την κυβέρνηση στη Β’ Πανελλαδική

11:48 5/6/2012 - Πηγή: Antinews

Φωτο στο ΕΘΝΟΣ από την ιδρυτική συνδιάσκεψη της Β' Πανελλαδικής στον Νέο Κόσμο το 1978. Δεξιά, διακρίνονται ο Γ. Μηλιός και ο Χρ. Λαζαρίδης.

Μια τρελή ιδέα μου ήρθε διαβάζοντας το Έθνος της Κυριακής και την κοινή συνέντευξη τριών Ρηγάδων της Β’ Πανελλαδικής, του Χρύσανθου Λαζαρίδη, Παναγιώτη Παναγιώτου και Γιάννη Μηλιού.

Αφού διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν, τα πάντα έχουν γίνει μπάχαλο και ακόμη και ο… Τσίπρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός, γιατί να μην κυβερνήσει τη χώρα αυτή η Β’

Πανελλαδική;

Ως… αριστερός θα προτιμούσα τον Λαζαρίδη στο υπουργείο Εσωτερικών, τον Μηλιό στο Οικονομικών και τον Παν Παν να ασχολείται με τα εργασιακά. Που ξέρεις, σκέφτηκα μέσα στο τρελό μου όνειρο, μπορεί ο Αλτουσέρ και ο Πουλατζάς να μην πήγαν χαμένοι. Κάτι θα έμεινε από εκείνο το κίνημα που επιχείρησε να αλλάξει τον κόσμο, αλλά ο κόσμος άλλαξε αυτούς.

Και γιατί δηλαδή να μη σχηματιστεί κυβέρνηση από τα στελέχη της Β’ Πανελλαδικής; Το 1978 που ιδρύθηκε οι άνθρωποι αυτοί και ήθος είχαν, και οράματα για το μέλλον του κόσμου και σε πολλά από αυτά που έλεγαν, μέσα έπεσαν. Τι να πει δηλαδή ο Κνίτης Αλέξης Τσίπρας με τις καταλήψεις στα σχολεία στους ηγέτες του φοιτητικού κινήματος που έγιναν και αυτοί κάποιοι στη ζωή τους;

Άσχετο αν όλα αυτά που τους συνέδεαν στην πορεία του χρόνου ξεθώριασαν και ο καθένας πήρε το δρόμο μου. Εκείνα που πίστεψαν μπορεί να τους ενώνουν ακόμη.

Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του Σαμαρά, μαιτρ των εθνικών θεμάτων αλλά και με της εφαρμογής της θεωρίας του χάους στην πολιτική.

Ο Γιάννης Μηλιός, οικονομολόγος, μετρ της θεωρίας, κολλημένος με τον Μαρξ, πιστεύει ακόμη ότι μπορούν οι μαρξιστικές ιδέες να εφαρμοστούν σήμερα. Καπιταλιστές τρέμετε, έρχεται ο Μηλιός.

Κι ο Παν Παν, πότε με το ΠΑΣΟΚ, τώρα με τη ΔΗΜ.ΑΡ., σύμβουλος του Μπόμπολα και πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ, πάντα έτοιμος για συνεργασίες.

Από τη Β’ Πανελλαδική, βρέθηκαν σε διαφορετικά μετερίζια και σίγουρα από μέσα τους θα λένε: «Που ‘σαι νιότη που ΄λεγες πως θα γινόμουν άλλος».

Λέτε λοιπόν να πάρουν και τους άλλους συντρόφους και να φτιάξουν την κυβέρνηση της Β’ Πανελλαδικής; Θα είχε πολύ ενδιαφέρον τώρα που ξαναβρέθηκαν, έστω και στα γραφεία του Έθνους για λίγες ώρες.

Για την ιστορία τα ονόματα του Κεντρικού Συμβουλίου της Β’ Πανελλαδικής είναι:

1. Πιτουρόπουλος Γιώργος (γραμματέας)

2. Μαούνης Αντώνης (μέλος του Κ.Σ. και γραφείου του Κ.Σ.)

3. Ψαρράς Δημήτρης (μέλος του Κ.Σ. και γραφείου του Κ.Σ.)

4. Αβδελά ‘Εφη

5. Μαβίδης Νίκος (υπεύθυνος Σπουδάζουσας)

6. Δεληβοριάς Χρήστος (και μέλος του γραφείου του Κ.Σ.),

7. Δεληπέτρος Βαγγέλης

8. Λαμπρόπουλος Θάνος

9. Κουτσούμπας Πέτρος (μέλος του γραφείου του Κ.Σ.)

10. Οικονομάκης Γιώργος

11. Μπεκάκος Νίκος

12. Τσιτσιμελής [Μιχάλης] (μέλος του γραφείου του Κ.Σ.)

13. Λαβατζής Δημήτρης (υπεύθυνος Τραπεζικών)

14. Τρίμης Δημήτρης (μέλος του γραφείου του Κ.Σ.)

15. Σταυρόπου

Keywords
Τυχαία Θέματα