Το ιδρυτικό συνέδριο του Ανδρέα Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΟΚ

Χθες έγιναν τα βαφτίσια με τους περισσότερους προσκεκλημένους. 3.500 άνθρωποι παραβρέθηκαν στη διπλή αλλαγή ονόματος. Του Αλέξη Τσίπρα που θα λέγεται στο εξής… Ανδρέας Τσίπρας και στον ΣΥΡΙΖΑ που έβγαλε από πάνω του το ΕΚΜ αλλά θα μπορεί κάλλιστα να λέγεται…ΣΥΡΙΖΟΚ.

Μια ηχηρή απουσία είχε η σεμνή τελετή. Δεν πήγε ο Μανόλης Γλέζος. Αν είναι

λόγω ασθενείας και μεγάλης ηλικίας, περαστικά του. Αν είναι λόγω… συνιστωστών τότε περαστικά στον Αλέξη.

Όλο το σκηνικό που στήθηκε στο κλειστό του Τάε Κβο Ντο, τα συνθήματα, το προσκλητήριο του Τσίπρα, η λογική που θα ακολουθήσει από δω και στο εξής το ενιαίο κόμμα, δείχνουν ότι πλέον οι Δασικοί της δεκαετίας του 80 και του 90 βρήκαν μια ζεστή φωλιά.

Ο κ. Τσίπας το έπαιξε προστάτης της δημοκρατίας και πατριώτης, λες και όλοι οι άλλοι είναι προδότες. Απηύθυνε προσκλητήριο σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών και κοινωνιών δυνάμεων, για την ανατροπή του μνημονίου και την προστασία της δημοκρατίας.

“Λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη“, είπε ο κ. Τσίπας τονίζοντας ότι η αριστερά μπορεί να έκανε λάθη, αλλά ποτέ δεν πρόδωσε την πίστη της στις αξίες αυτές. Σας θυμίζει κάτι αυτό το τρίπτυχο;

Θυμάστε επίσης το πασοκικό Κοινωνικό Συμβόλαιο; Ε, τώρα έγινε Μεγάλη Πολιτική Δέσμευση!

«Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ανήκουν στο λαό», είπε ο Τσίπρας. Μη μου πείτε ότι δεν είναι…καραπαπανδρεϊκό σύνθημα;

Περιέγραψε τα διλήμματα της περιόδου ωε εξής:

Μνημόνια ή δημοκρατία.

Μνημόνια ή κοινωνική δικαιοσύνη.

Μνημόνια ή εθνική ανεξαρτησία.

Και τελικώς όλα αυτά τα διαζευκτικά συμπυκνώνονται πολιτικά σε ένα που πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας:

Μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ!

Αυτά είπε, οπότε είναι άξιος συνεχιστής όλων έθεσαν διλήμματα: ΠΑΣΟΚ ή χάος, Καραμανλής ή τανκς, Παπάγος – Πλαστήρας, ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά κ.λπ.

Απηύθυνε προσκλητήριο για την προστασία της δημοκρατίας και στους πολίτες που εμφορούνται από τον πολιτικό φιλελευθερισμό και αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα είναι το απροκάλυπτο φλερτ της ΝΔ με την ακροδεξιά και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Κάλεσε πάντως και το ΚΚΕ σε κοινή δράση και συνεργασία, αν και χαρακτήρισε ανιστόρητη τη στάση του Περισσού, που εξισώνει τον ΣΥΡΙΖΑ με τις δυνάμεις το μνημονίου.

“Η Ελλάδα τόνο μνημονίου και της υποταγής στα νεύματα της Μέρκελ και στα πνεύματα της εθνικοφροσύνης“ είναι απέναντι μας, τόνισε και διαμήνυσε ότι πλανώνται οικτρά όσοι πιστεύουν ότι θα υποχωρήσει από το δίλημμα “μνημόνια ή ΣΥΡΙΖΑ”.

Προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο διαγραφή μεγάλου μέρους του, με όπλο μια τη συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, κόντρα στην πολιτική της Μέρκελ.

«Οι μέρες τους ένα μετρημένες» είπε για την κυβέρνηση τονίζοντας ότι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά έχει συγκροτηθεί ένα μέτωπο των γερασμένων δυνάμεων της χώρας: “Τα κόμματα του χθες, οι ακροδεξιοί του Σαμαρά και του Βορίδη, οι καιροσκόποι του Βενιζέλου, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, διαπλοκή, οι φοροφυγάδες και οι πλιατσικολόγοι της δημόσιας περιουσίας και οι δανειστές της διεθνούς τοκογλυφίας“.

Κατά τον κ. Τσίπρα ωριμάζει η ανάγκη της μεγάλης πολιτικής ανατροπής από μια κυβέρνηση της αριστεράς και τόνισε το πάρτι των μεσαζόντων, που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου θα τελειώσει.

Επιτιθέμενος ιδιαίτερα στη ΝΔ του κ. Σαμαρά είπε ότι έχει εγκαταλείψει τις καραμανλικές παραδόσεις του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και έχει μεταβληθεί σε υβρίδιο ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμό, που στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο και τη διαπλοκή. Μίλησε δε για “μαύρο μέτωπο”

Keywords
Τυχαία Θέματα