Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΝΔ με 13,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 13,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας κινείται μεσοσταθμικά στο 38,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ

να ακολουθεί με 25% και τρίτη δύναμη να παραμένει το Κίνημα Αλλαγής, με 6%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ, με 5%, ενώ ακολουθούν το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 4% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με 3,5%.

Η "Χρυσή Αυγή" κινείται κάτω και από το ποσοστό που έλαβε στις τελευταίες εκλογές, με μόλις 1,5%.

Μεγάλη εμφανίζεται η διαφορά και στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προηγείται του Αλέξη Τσίπρα με 19 μονάδες διαφορά. Συγκεκριμένα, το 45% κρίνει ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον σημερινό κάτοχο του αξιώματος και πρόεδρο της ΝΔ, ενώ το 26% προτιμά τον κ. Τσίπρα και το 24% "κανέναν από τους δύο".

Το 73% των ψηφοφόρων τάσσεται αναφανδόν ή έστω μερικώς υπέρ της διακομματικής συνεννόησης προκειμένου να μπορούν να ψηφίζουν στις εκλογές οι απόδημοι Έλληνες πολίτες, ενώ το 19% εμφανίζεται αρνητικό σε μια τέτοια προοπτική.

Σε ερώτηση για το πώς πηγαίνουν τα πράγματα, δηλαδή προς θετική ή αρνητική κατεύθυνση, οι πολίτες που απαντούν ότι τα πράγματα βαίνουν θετικά φθάνουν το 61%, ενώ εκείνοι που θεωρούν ότι βαίνουν αρνητικά αγγίζουν το 31%.

Ως τομέας στον οποίο η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη έχει δείξει την καλύτερη απόδοση εκτιμάται εκείνος της φορολογίας, ενώ μόνον το 1% κρίνει ότι έχει χειριστεί σωστά το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η έρευνα της Pulse διεξήχθη στις 22 και 23 Οκτωβρίου, σε δείγμα 1.101 ενηλίκων, με διάστημα βεβαιότητας 95% και με πιθανή απόκλιση +/- 3%.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα