Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 16,3 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το "Βήμα της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6% (ελαφρώς μειωμένο από το 38,5% του Οκτωβρίου), με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως να έπεται σε μεγάλη απόσταση με ποσοστό 21,3%, με

τη διαφορά να ανέρχεται σε 16,3% μονάδες.

Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει ποσοστό 6,2%, το ΚΚΕ βρίσκεται στο 4,8% ενώ το ΜέΡΑ25 στο 3,8%, με τα τρία κόμματα να διατηρούν τα ποσοστά τους. Μικρή άνοδο καταγράφει η Ελληνική Λύση που από 3% ανέβηκε σε έναν μήνα στο 4,2%.

Ξεκάθαρη είναι επίσης η κυριαρχία του αρχηγού της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού με βάση τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 64%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Φώφη Γεννηματά με 39%, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 38%.

Μεγάλη είναι η διαφορά που χωρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα και όσον αφορά την καταλληλότητα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 45% ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, έναντι 16% του κ. Τσίπρα.

Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων θεωρεί επιτυχημένο τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, ενώ ο κ. Τσίπρας συγκεντρώνει 25% θετικών γνωμών ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή:capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα