Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Στις 8,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων στην τελευταία δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,1% (από 30,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ

με 22,6% (από 22,5%).

Το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ διαμορφώνεται στο 12,7% (από 13%) και ακολουθούν ΚΚΕ στο 5,3% (6%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στο 4,6% (4,9%) και το ΜέΡΑ στο 3,5% (από 3%).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση “ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό” με 36% έναντι 25% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 32% απαντά “κανένας”.

Θετική αποτίμηση της επίσκεψης Μητσοτάκη σε ΗΠΑ

Θετικά αποτιμούν οι πολίτες την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όπως αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση της ALCO.

Ειδικότερα, στην ερώτηση αν “η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν και η ομιλία στο Κογκρέσο βοηθούν πολύ, αρκετά, λίγο, ή καθόλου την ασφάλεια της χώρας”, οι πολίτες απαντούν 30% “αρκετά”, 16% “πολύ” και 14% “λίγο”.

Ανησυχία για την ακρίβεια

Παράλληλα, καταγράφεται η ανησυχία για την ακρίβεια και ιδιαίτερα για τις τιμές σε καύσιμα και ρεύμα, με το 42% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι τους τελευταίους μήνες η οικογένειά τους έχει περιορίσει “αρκετά” την κατανάλωση βασικών αγαθών και το 17% “πολύ”.

Πηγή: capital.gr

The post Δημοσκόπηση Alco: Στις 8,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα