Δικογραφία για τα επεισόδια έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο – Τρεις συλλήψεις [εικόνες & βίντεο]

«Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», όπως τονίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής σε ανακοίνωσή της που δόθηκε πριν από λίγο στην δημοσιότητα.

Η ΓΑΔΑ αναφέρει ακόμη ότι «για τη συμμετοχή τους στα επεισόδια συνελήφθησαν

τρεις ημεδαποί, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Αναφέρθηκαν τραυματισμοί τεσσάρων αστυνομικών και ενός ιδιώτη».

Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες

Πιστοί στο ραντεβού τους για μία ακόμη Τετάρτη κινήματα και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία, διαδηλώνοντας κατά των πλειστηριασμών.

Μέλη της Λαϊκής Ενότητας διαμαρτυρήθηκαν φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρότατη και μια διμοιρία είχε αποκλείσει την είσοδο του συμβολαιογραφικού γραφείου ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Οι αστυνομικοί χτύπησαν με τα γκλομπ τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με πέτρες και μπουκάλια. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ.

Ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, χαρακτήρισε κατάπτυση την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο συμβολαιογραφικός σύλλογος, τονίζοντας ότι «ψεύδονται για να ληστέψουν τα σπίτια του λαού να σας πούμε τι εκπλειστηριάζεται σήμερα».

Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ. στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

«Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε ο κ.Λαφαζάνης

Μύδροι Κωνσταντοπούλου κατά κυβέρνησης: Ούτε η Χούντα τέτοια κατάπτωση! [βίντεο]

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τα νέα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο και τη σύλληψη τριών μελών της Λαϊκής Ενότητας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετέβη στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται οι συλληφθέντες καθώς η ίδια ανέλαβε την υπεράσπισή τους και δήλωσε:

«Ανέβηκα και είδα τρεις ανθρώπους τραυματισμένους, τους δύο σοβαρά τραυματισμένους, μάλιστα και στο πρόσωπο, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, ούτε εξέταση από γιατρό. Μίλησα με έναν διευθυντή της αστυνομίας, ο οποίος μου δήλωσε ότι του τηλεφωνούν κάθε δύο λεπτά από το υπουργείο, για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ούτε η χούντα δεν θα έπεφτε σε αυτό το σημείο κατάπτωσης».

Σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ καταγγέλλει η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας [εικόνες]

Το σοβαρό τραυματισμό φωτορεπόρτερ στον αυχένα, καταγγέλλει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων για τους πλειστηριασμούς το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η ανακοίνωση της ΕΦΕ αναφέρει:

«Πόσες φορές θα πρέπει να καταγγείλουμε τη βίαιη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι στους φωτορεπόρτερ; Πόσες φορές θα πρέπει να ζητήσουμε από τους φρουρούς του νόμου και της τάξης να σέβονται το νόμο όταν ασκούν τα καθήκοντά τους; Πόσες φορές θα ακούσουμε καθησυχαστικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία της αστυνομίας; Θα πρέπει επομένως να δεχτούμε ότι η αστυνομία είναι συστηματικά απείθαρχη και ανεξέλεγκτη;

Η ΕΦΕ καταγγέλλει τον σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα φωτορεπόρτερ από μέλος διμοιρίας ΜΑΤ κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενάντια στους πλειστηριασμούς, στο κέντρο της Αθήνας. Ο συνάδελφος είναι τώρα στο νοσοκομείο και στεκόμαστε όλοι δίπλα του αλληλέγγυοι».

lolos marios@lolosmarios

Στο τέλος, θα καταλήξουμε να πηγαίνουμε να φωτογραφήσουμε σε συνέντευξη τύπου με κράνος.
Άλλη μια φορά έπεσαν γκλόμπ σε κεφάλι φωτορεπόρτερ, εκτός φυσικά από τα κεφάλια των διαδηλωτών. 14-3-18

4:40 μ.μ. - 14 Μαρ 2018

36116 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Πηγή:eleftherostypos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα