Δίκη Χρυσής Αυγής: Διέκοψε το δικαστήριο για αύριο στις 10:30

Αύριο στις 10.30 θα συνεχιστεί η διαδικασία για τις αναστολές. Τελευταία σήμερα μίλησε η υπεράσπιση του καταδικασμένου ως μέλος της διευθυντικής ομάδας της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 13 ετών, Ηλία Παναγιώταρου.

Αύριο η διαδικασία θα συνεχιστεί με τους ισχυρισμούς των υπολοίπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και των περισσοτέρων πρώην βουλευτών.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε ότι αργησαν, αλλά τελικά εμφανίστηκαν εκ νέου

στη δίκη για την Χρυσή Αυγή! Ο λόγος για τους βουλευτές Αρτέμη Ματθαιόπουλο (καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε 10ετή κάθειρξη) και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση που μπορεί να μην εμφανίστηκαν (όπως δικαιούνταν) παρά ελάχιστα τόσο καιρό στη δίκη, αλλά σήμερα επέλεξαν να μπουν στη δικαστική αίθουσα με ένα στόχο: Να διεκδικήσουν δια της παρουσίας τους την ελευθερία τους μέχρι το Εφετείο.

Άλλωστε ο πρώτος καταδικάστηκε μεν ως μέρος του διευθυντηρίου, αλλά στη μικρότερη ποινή, ενώ ο δεύτερος καταδικάστηκε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης στην ποινή των 6 ετών.

Μάλιστα ο Μπαρμπαρούσης έφερε στο δικαστήριο ως μάρτυρα και τον ηλικιωμένο πατέρα του για να στηρίξει – προφανώς – την άποψη πως δεν είναι ύποπτος φυγής και τέλεσης νέων αδικημάτων. Παράλληλα για να "καλύψει" την νομική προϋπόθεση της αναστολής πως "το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση χορηγεί ανασταλτικό αποτέλεσμα ή αναστολή εκτέλεσης, αν αιτιολογημένα κρίνει ότι η άμεση έκτιση ή συνέχιση έκτισης της ποινής θα έχει ως συνέπεια υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη για τον ίδιο ή για την οικογένεια του".

Μάλιστα ο συνήγορος του είπε πως οι γονείς του καταδικασθέντα βουλευτή δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον γιο τους και έχουν ανάγκη τη βοήθειά του.

Ο πατέρας του Κων. Μπαρμπαρούση, είναι ένας άνδρας ηλικιωμένος με αναπηρία στα μάτια.

"Ασχολείται με τα χωράφια, τα καλλιεργεί βοηθάει εμένα και τη μητέρα του, μένει μαζί μας. Έχει χωρίσει και τα τρία παιδιά του είναι με τη μητέρα, ηλικίας 10, 9 και 8. Βοηθάμε και εμείς καμιά κότα κανένα αυγό η γιαγιά….", είπε ο μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Πρόεδρος: Αν εκτίσει την ποινή του τι θα αλλάξει

Μάρτυρας: Εγώ είμαι τελειωμένος, απέχω από το Αγρίνιο 40 χιλιόμετρα

Πρόεδρος: Όταν ήρθε στην Αθήνα σαν βουλευτής, εσάς ποιος σας κοίταγε;

Μάρτυρας: Το 2017 δεν είχα πρόβλημα ….Έχω πρόβλημα και η γυναίκα μου προβλήματα υγείας, είναι 63 ετών

Αποχωρώντας ο μάρτυρας υποβασταζόταν από τον γιο του ο οποίος ρώτησε την πρόεδρο αν μπορεί να αποχωρήσει: "Ε’ τι να σας πω; Είστε κατηγορούμενος και 5,5 χρόνια σας βλέπουμε σήμερα…", του απάντησε εκείνη.

Πάντως θεωρητικά και οι δυο πρώην βουλευτές, επειδή οι ποινές τους είναι σχετικά χαμηλότερες έχουν αυξημένες πιθανότητες αναστολής.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα