Διαδήλωση με το καλημέρα σας για τα μάτια της Αριάνας Χάφινγκτον – Στασινοπούλου

Μια μικρή κρίση κλήθηκαν να διαχειριστούν οι ιθύνοντες του νέου εγχειρήματος στην παρουσίαση της Huffington Post, στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν η katalipsiesiea ανήρτησε πανό.

Οι διαδηλωτές μοίρασαν φυλλάδια στα οποία αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι στην ελληνική έκδοση της Huffington Post

υπογράφουν συμβάσεις για πενθήμερη εργασία, ενώ η συμφωνία που έχουν κάνει μαζί τους off the record αφορά σε 6 μέρες δουλειά την εβδομάδα, χωρίς επιπλέον πληρωμή.

Και προσθέτουν: «Δεν έχει γίνει βέβαια γνωστό πως και πόσο αποτιμούν οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας την εργασία της editorial director Σοφίας Παπαϊωάννου ή του συμβούλου έκδοσης Παύλου Τσίμα, αλλά για τους εργαζόμενους της νεότευκτης γαλέρας ο μισθός θα φτάνει στην καλύτερη περίπτωση αυστηρά τα 700 ευρώ. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστό αν οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται τα προβλεπόμενα από το νόμο (υπερωρίες, νυχτερινά και Σαββατοκύριακα) και αν θα ασφαλιστούν ως συντάκτες στα δημοσιογραφικά ταμεία και όχι ως υπάλληλοι γραφείου στο ΙΚΑ. Φαίνεται ότι κάποια από αυτά που δικαιούνται, οι εργαζόμενοι της «βραβευμένης με Pulitzer πρωτοποριακής πλατφόρμας ειδήσεων και ψυχαγωγίας» θα τα πληρώνονται σε λάμψη και αίγλη».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα