«Δεν είναι όλοι ίδιοι»

Πολλές φορές λέμε όλοι ότι η Ελλάδα δεν έχει μέλλον. Πως ό,τι κι αν συμβεί θα σέρνεται, θα πνίγεται στα προβλήματα και τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά ιδιαίτερα η σημερινή παλιοπαρέα του Αλέξη.

Η χώρα δείχνει να μην μπορεί να βρει τον βηματισμό της, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και γιατί η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για μεγάλες αλλαγές, παρά το γεγονός ότι πέρασε μια καταστροφή.

Μια Ελλάδα

που δεν έχει όραμα και που δείχνει να μην ενδιαφέρεται για καμιά πολιτική αλλαγή. Το γεγονός και μόνο ότι στις δημοσκοπήσεις ο «κανένας» είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη, δείχνει τα αδιέξοδα της κοινωνίας.

Και το γεγονός ότι παρά την τεράστια ζημιά που προκάλεσε ο Τσίπρας, κάποιοι συνεχίζουν να τον στηρίζουν φανατικά και να του δικαιολογούν τα ψέματα και τα εγκλήματα που έχει κάνει στον ελληνικό λαό, δεν είναι απλά παρανοϊκό. Είναι και δείγμα της αδιαφορίας και της απογοήτευσης που εκφράζεται με το «όλοι ίδιοι είναι».

Αυτή ακριβώς η φράση είναι ο μεγάλος εχθρός του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Κι αυτό πρέπει να είναι το κεντρικό αφήγημα στην πορεία προς τις εκλογές. «Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε όλοι ψεύτες».

Αυτό πρέπει να μεταδώσει σε κάθε Έλληνα η ΝΔ αν θέλει να κυβερνήσει τη χώρα. Δε φτάνει άλλωστε να νικήσει στις εκλογές με ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Χρειάζεται να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος από το ψέμα, την εξαπάτηση, την απελπισία, την απογοήτευση και κυρίως την παραίτηση.

Αν δεν θέλει ο Κυριάκος να βρει απέναντί του τη μισή Ελλάδα και να είναι αναγκασμένος να κυβερνά με την πλάτη στον τοίχο οφείλει να βγάλει από πάνω από τον ελληνικό λαό αυτή την παραίτηση. Να τον κάνει να πιστέψει ότι «δεν είναι όλοι ίδιοι», να του δείξει τον τρίτο δρόμο.

Η ΝΔ έχει κακό παρελθόν, όπως φυσικά και το ΠΑΣΟΚ. Έχει κάνει πολλά λάθη, έχει απογοητεύσει τον κόσμο πολλές φορές, έχει ηττηθεί κι έχει κερδίσει εκλογές χωρίς να έχει μάθει και το μάθημά της. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα αφού τώρα κάτι φαίνεται να αλλάζει. Το μπόλιασμα νέων ανθρώπων, άφθαρτων, με ένσημα στον επαγγελματικό βίο είναι μεγάλο επίτευγμα για το κόμμα. Όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ψεκασμένους συνεταίρους, παρ’ ότι κάποιοι καλοθελητές επιμένουν σε πιο «ευγενική» κριτική, δείχνει ότι δεν θα περιμένει πότε θα πέσει μόνος του ο Τσίπρας. Ωστόσο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσει και το τελευταίο, αλλά βασικό όπλο της. Την εμπέδωση του άλλου δρόμου. Το άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Καθημερινή είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Και είναι σημαντικό διότι δείχνει στην κοινωνία ότι η ΝΔ μπορεί να αλλάξει, μπορεί να εμπνεύσει και μπορεί να βγάλει τον κόσμο από τους καναπέδες του.

Μπορεί εν πάση περιπτώσει να πει ο κάθε απογοητευμένος Έλληνας ότι στη δύσκολη στιγμή υπάρχει κάπου να ακουμπήσει.

Στη ΝΔ δεν γίνονται όλα τέλεια, ούτε καν πολύ καλά. Έχει μπει, όμως, το νερό στ’ αυλάκι, έχει γίνει η αρχή για να πάψει η παράταξη να είναι απλά «υποδοχέας» της ψήφου διαμαρτυρίας κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρεύμα με ψήφους επιδοκιμασίας του διαφορετικού δρόμου, τότε θα έχει κερδίσει την κοινωνία.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αυτή η μεγάλη πρόκληση.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα