Δεν χρειάζονται άλλοι «καμένοι» πολιτικοί στο… Καμίνη της πολιτικής σκηνής

Έχει χαρακτηριστεί «κύριος υδρογόνο», δηλαδή άχρωμος, άγευστος και άοσμος. Τον θεωρούν αξιοπρεπή άνθρωπο, ένα καλό αστό πολιτικό που χαρακτηρίζεται για την ευγένειά του.

Έχουν πει γι’ αυτόν πως ήταν καλός συνήγορος του Πολίτη αλλά κάκιστος δήμαρχος. Ένας δήμαρχος της μετριότητας, της αφασίας, του «θολωμένου» ματιού που δεν ξέρεις τι θέλει και που το πάει.

Ο Γιώργος Καμίνης είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα με πολλά θετικά προσωπικά στοιχεία αλλά με ξεκάθαρη ανεπάρκεια σε θέματα διοίκησης. Οι Αθηναίοι πόνταραν στην αστική του καταγωγή, στην ευγένειά του και στο επικοινωνιακό του

χάρισμα, αλλά ξέχασαν να ποντάρουν στις ικανότητές του. Γι’ αυτό και η Αθήνα είναι χειρότερη απ’ ότι την παρέλαβε. Βρόμικη, χύμα, χωρίς κάποια ταυτότητα που θα τη δώσει την αίγλη που της αξίζει, χωρίς παρεμβάσεις για το μεταναστευτικό και με μια διαρκή αίσθηση ότι αυτή η διοίκηση του δήμου απλώς… κοιμάται.

Αυτός, λοιπόν, ο άχρωμος Καμίνης παρουσιάζεται σήμερα ως ο σωτήρας της Κεντροαριστεράς. Ένας περαστικός δηλαδή θέλει να ενώσει το μεγάλο κομμάτι που λέγεται ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα υπόλοιπα μικρότερα και να ηγηθεί μιας παράταξης που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας τα επόμενα χρόνια.

Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι με μια πιθανή εκλογή Καμίνη ευνοείται ο ΣΥΡΙΖΑ διότι ο Τσίπρας μπορεί πιο εύκολα να συνεργαστεί με τον άχρωμο δήμαρχο παρά με τη Φώφη και κυρίως με το νέο αίμα του χώρου που θέλει να ανατρέψει τα πάντα, όπως αυτό εκπροσωπείται από τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Πολλοί, επίσης, πιστεύουν ότι αν εκλεγεί ο Καμίνης στην ηγεσία της ενωμένης κεντροαριστεράς θα μετατρέψει τη νέα παράταξη σε… δήμο Αθηναίων. Δηλαδή άχρωμη, άοσμη και… βρόμικη χωρίς ταυτότητα, στίγμα και σημεία ζωής.

Υπάρχουν κι εκείνοι που τονίζουν ότι η υποψηφιότητα Καμίνη είναι απλά μια διέξοδος στα προσωπικά του αδιέξοδα. Τι μπορεί να κάνει άραγε όταν φύγει από το δήμο; Το πολύ – πολύ να γίνει διευθυντής σε καμιά… ΜΚΟ. Επομένως, αν και ξέρει ότι δεν θα εκλεγεί γιατί δεν έχει ρεύμα, παρά μόνο «πλάτες», το κάνει για να αποκτήσει έναν ρόλο. Να τον φωνάζουν π.χ. τα κανάλια ως πρώην υποψήφιο της κεντροαριστεράς. Δεν είναι και λίγο από το να πέσει στην πλήρη αφάνεια και να ξεχαστεί. Άλλωστε, με τη δουλειά του στο δήμο της Αθήνας ούτε κάποια αναμνηστική πλακέτα δεν μπορεί να διεκδικήσει.

Η αλήθεια είναι ότι κατά περίεργο τρόπο κάποια ΜΜΕ και κάποια περίεργα λόμπι εντός κι εκτός Ελλάδας τον προωθούν όσο δεν γίνεται. Μπορεί να βλέπουν ότι το… υδρογόνο θα απογειώσει την κεντροαριστερά και θα δημιουργήσει τον νέο πόλο μεταξύ δεξιάς και αριστεράς. Ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο ή πρόκειται για επικοινωνιακές πομφόλυγες που σερβίρουν κάποιοι προκειμένου να κάνουν με το ζόρι τον Καμίνη πολιτικό;

Γιατί αν από το ένα άκρο του εθνικολαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των ψεκασμένων οδηγηθούμε στο άλλο άκρο του κακόμοιρου, μίζερου πολιτικού που θα τρέμει και τη σκιά του όταν πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις, τότε δεν έχουμε καμιά τύχη ως χώρα.

Η Ελλάδα και η κεντροαριστερά δεν χρειάζονται «καμένους» πολιτικούς στο… Καμίνη της πολιτικής σκηνής. Χρειάζονται στιβαρούς, αληθινούς, ξεκάθαρους και αποφασιστικούς ηγέτες. Και ο νυν δήμαρχος δεν είναι τίποτε απ’ όλα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα