«Δεν αρέσουμε πια, Πρόεδρε...»

Το Καλοκαίρι του 1989, μετά την ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου, η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, συνήλθε στην Ανάβυσσο για να «αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα»

Πήραν, λοιπόν, τον λόγο διάφοροι Εκτελεστικάριοι και Κεντροεπίτροποι και έλεγαν τα δικά τους. Περίπου ό,τι λένε και σήμερα οι

Συριζαίοι, μετά τη… σφαλιάρα της περασμένης Κυριακής.

Η τεράστια Μελίνα Μερκούρη, που ουδέποτε έχασε την επαφή με το κοινό, είπε στον Ανδρέα, μόνο τρείς λέξεις: «Δεν αρέσουμε πια, Πρόεδρε!»

Kαμμιά φορά στην πολιτική τα πράγματα είναι απλά.

Για όποιον θέλει να καταλάβει!

Όποιος δεν θέλει, αναζητεί… ανύπαρκτους εχθρούς, δημιουργεί… φανταστικά προβλήματα, βάζει την πραγματικότητα στην κλίνη του Προκρούστη για να την… εκδικηθεί, φορτώνει τις ευθύνες στα fake news (καινούργια δικαιολογία αυτή) και στις δημοσκοπήσεις!

Άμα μάλιστα είσαι κι Αριστερός, τότε λογίζεσαι για ... άσφαλτος! Δεν φταίς εσύ! Φταίει ο λαός που δεν καταλαβαίνει! Να τον... μαστιγώσουμε, μπας κι αλλάξει γνώμη!

Όμως, εδώ και δυο χρόνια, όποιος παρακολουθούσε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ακόμα και ο πιο ανίδεος, μπορούσε να καταλάβει ότι ο κόσμος είχε αρχίσει να αποστρέφεται τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για όλα αυτά που συμβόλιζε ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ύφος και το ήθος της εξουσίας του. Με τα κυβερνητικά του πεπραγμένα!

Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τον κόσμο για πολύ καιρό, όταν είσαι στην Κυβέρνηση!

Τούτοι εδώ ήταν συνηθισμένοι στις… υψηλές αναλύσεις που έμαθαν να κάνουν στο…. «Φίλιον» και έμεναν στα λόγια! «Όσο για μέριμνα του τόπου για διοίκηση, ούτε ήξεραν τι γίνονταν τριγύρω τους…» όπως λέει και ο μεγάλος Αλεξανδρινός.

Όποιος, λοιπόν, στοιχειωδώς μελετούσε τις δημοσκοπήσεις θα διαπίστωνε ότι σχεδόν στα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά περνούσε μπροστά η ΝΔ.

Ο κόσμος μεταστρεφόταν, σταθερά, προς τη Νέα Δημοκρατία!

Υπήρχε ρεύμα!

Όλες οι δημοσκοπήσεις των σοβαρών εταιρειών, κατέγραφαν μάλιστα μια σημαντική, απ’ ευθείας, μετακίνηση ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ!

Στα περισσότερα, από τα σημαντικά, θέματα οι ψηφοφόροι έδειχναν να εμπιστεύονται περισσότερο τη ΝΔ, παρά την Κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος προηγείτο σταθερά στα πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά.

Η παράσταση της νίκης ήταν θηριώδης υπέρ της ΝΔ.

Εκτός από αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείτο σταθερά στον λεγόμενο «δείκτη απέχθειας»!

Οι «Τάσεις» της MRB είχαν θέσει το εξής ερώτημα: «ποιό από τα δύο κόμματα θα σας ενοχλούσε, εάν κερδίσει τις εκλογές;»

Ξέρετε ποιό ήταν το αποτέλεσμα: Το 45% απάντησε ότι θα ενοχλείτο, εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ!!!

Μόνο το 27,6% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα τους ενοχλούσε, αν κέρδιζε η ΝΔ!.

Δεν μπορεί στο Μέγαρο Μαξίμου, να μην διάβασαν τις «Τάσεις» της MRB!

Όμως, κι αν ακόμα δεν διάβασαν τις «Τάσεις» θα μελέτησαν την δημοσκόπηση της εταιρείας RASS. Η εταιρεία έθεσε ένα πολύ ενδιαφέρον ερώτημα στο δείγμα που μετρούσε.

«Ποιο κόμμα δεν πρόκειται να ψηφίσετε ποτέ;» Και οι ερωτηθέντες απάντησαν, ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 46%

Νέα Δημοκρατία 29%

Τα… γατόνια του Μαξίμου, δεν μπορεί να μην διάβασαν την δημοσκόπηση της «RASS». Tην διάβασαν! Απλώς, επειδή είχαν δαιμονοποιήσει τις… κακές ειδήσεις, αποφάσισαν να μην τις πάρουν σοβαρά γιατί, λόγω της αλαζονείας τους, πίστευαν ότι «τον είχαν τον Κυριάκο» και δεν υπήρχε «ούτε μια στο εκατομμύριο πιθανότητα να χάσουν»!

Και ένας πρωτοετής φοιτητής πολιτικών επιστημών να μελετούσε τις δημοσκοπήσεις, θα έλεγε στον Τσίπρα ότι οδεύει προς μια μεγάλη εκλογική ήττα! Δεν είχε ανάγκη από… ειδικούς και συμβουλάτορες! Της συμφοράς, όπως αποδείχθηκε!

Οι προαναφερθείσες τάσεις, δεν αλλάζουν εύκολα.

Το πικρό ποτήρι που ο Τσίπρας, αλαζονικά, υποσχόταν να κεράσει στον Κυριάκο, θ’ αναγκαστεί να το πιεί ο ίδιος. Μέχρι την τελευταία σταγόνα...

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα