Χάρη στον Σαμαρά το παίζει «περήφανος» ο Τσίπρας

16:38 2/6/2015 - Πηγή: Antinews

«Έχουμε σχέδιο, οι Έλληνες ανεξαρτήτως ποιο κόμμα στηρίζουν είναι περήφανοι για τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης».

Είναι δύο από τις ατάκες που έριξε ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργείο Παιδείας, πέραν της «αποκάλυψης» ότι έχει στείλει η Αθήνα το δικό της «τελεσίγραφο» στους δανειστές.

Σε

πολλούς έλληνες πολίτες, κυρίως σε όσους δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει χρεοκοπία ή τι σημαίνει χώρα τριτοκοσμική, οι ατάκες του πρωθυπουργού περνάνε και τον στηρίζουν. Υπάρχουν και κάποιοι που ασφαλώς τα έχουν χάσει όλα και δεν τους νοιάζει αν θα πάρει φωτιά η Ελλάδα ή αν θα καταστραφούν τα όνειρα των επόμενων γενεών.

Υπάρχουν τέλος κι εκείνοι που χαίρονται με το μπάχαλο, τους αρέσει να γίνεται χαμός, να διαλύονται τα πάντα, ασχέτως κι αν δεν έχουν καμιά πρόταση να καταθέσουν.

Όλοι αυτοί ασφαλώς και χαρακτηρίζουν «περήφανη» τη διαπραγμάτευση και βλέπουν ότι ο Τσίπρας έχει σχέδιο.

Οι σοβαροί άνθρωποι όμως, αυτοί που έχουν πέντε δράμια μυαλό, που έχουν δουλέψει σκληρά για να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, που δεν είναι οι βολεμένοι του εκάστοτε συστήματος και «ψάχνονται», διαβάζουν, γνωρίζουν το παρελθόν της Ελλάδας και αγωνιούν για το μέλλον καταλαβαίνουν ότι αυτό το... πράμα δεν είναι διαπραγμάτευση. Και δεν είναι περήφανη στάση η καταστροφή της Ελλάδας.

Λένε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρ' ότι η Ελλάδα δεν έχει πάρει από τον περασμένο Αύγουστο λεφτά και της χρωστάνε πολλά δισ. ευρώ, εντούτοις πληρώνει κανονικά τους πάντες. «Πληρώνονται μισθοί και συντάξεις» λέει με περηφάνια ο Τσίπρας λες και είναι κάποιο σπουδαίο επίτευγμα αυτό. Μα αν δεν υπήρχε η διαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, αν δεν υπήρχαν οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν θα έβρισκαν ούτε φράγκο στα ταμεία. Το να λένε ότι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους χωρίς να έχουν πάρει ούτε ευρώ δανεικά είναι ουσιαστικά ομολογία της επιτυχίας της προηγούμενης κυβέρνησης.

Κι όμως, αυτό το λένε επιτυχή τετράμηνη διαπραγμάτευση.... Με ξένα κόλλυβα δηλαδή.

Έχουμε σχέδιο λέει ο Τσίπρας. Μα για πιο σχέδιο μιλάει. Την προηγούμενη εβδομάδα το Μαξίμου δεν έβγαλε non paper που έλεγε ότι καθαρογράφεται η συμφωνία στις Βρυξέλλες. Σχεδόν μια εβδομάδα μετά όχι μόνο δεν υπάρχει σχέδιο αλλά είμαστε χαμένοι στη μετάφραση των κειμένων. Χθες αξιώθηκε η κυβέρνηση να στείλει τις προτάσεις της οι οποίες δε φαίνεται να γίνονται αποδεκτές από τους δανειστές. Επομένως, για ποια συμφωνία έλεγαν την προηγούμενη εβδομάδα;

Από την άλλη, τι είδους διαπραγμάτευση είναι αυτή που στηρίζεται στην απειλή κατά των δανειστών; Με ποιο τρόπο περιμένουν δηλαδή στην κυβέρνηση να «συμμορφωθούν» οι τροικανοί και να μπουν στον ρεαλισμό του ΣΥΡΙΖΑ; Τι περιμένουν να τους απαντήσουν οι θεσμοί; Ότι συμφωνούν με τον Τσίπρα και θα υποταχτούν στις απαιτήσεις του;

Εκτός κι αν πρόκειται για ένα κείμενο το οποίο περιέχει σκληρά μέτρα, πέραν των κόκκινων γραμμών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία εμφανίζονται ως «ελληνικό σχέδιο» για να πει μετά ο Τσίπρας ότι υποχώρησαν οι δανειστές. Αυτό ναι είναι στρατηγική, αλλά σκοπό έχει να κοροϊδέψει τους βουλευτές του και τον ελληνικό λαό.

Αν δηλαδή η τρόικα έστειλε το τελεσίγραφο στην Αθήνα και τώρα η κυβέρνηση το εμφανίζει ως δικό της για να δείξει στο λαό πώς θα κάνει «τα μούτρα κρέας» της Μέρκελ, του Σόιμπλε ή της Λαγκάρντ, τότε μιλάμε για μεγάλη κοροϊδία. Και τους βγάζουμε το καπέλο για την επικοινωνιακή διαχείρισή της υπόθεσης.

Όσο για τις απειλές περί εκλογών, θυμίζει το γνωστό λαϊκό ρηθέν «λαγός της φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του». Αν οι βουλευτές που μίλησαν για κάλπες ήταν «στημένοι» ώστε να φοβηθούν οι Συριζαίοι και να ψηφίσουν με κλειστά τα μάτια τα μέτρα που θα έρθουν τότε εκλογές δεν θα γίνουν. Ουσιαστικά φοβίζουν τους βουλευτές που έχουν βολευτεί στις καρέκλες της εξουσίας ότι θα της χάσουν αν δεν ψηφίσουν. Και όπως ξέρουμε καλά, οι αριστεροί είναι «λιγούρια» της εξουσίας και δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ευκαιρία.

Αν πάλι οι δανειστές ετοιμάζονται να στείλουν ένα φιρμάνι που είναι αδύνατο να ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ (λέγεται ότι τουλάχιστον 12 βουλευτές είναι έτοιμοι να πουν «όχι») τότε θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αφού θα χαθεί η δεδηλωμένη.

Κυριακή κοντή γιορτή αφού οι διαδικασίες τρέχουν, τα κείμενα πάνε κι έρχονται και οι δύο παρατάξεις ετοιμάζονται για την τελική σύγκρουση. Αλλά να είστε σίγουροι ότι ακόμη κι αν οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να τινάξουν στον αέρα την Ελλάδα δεν θα ανεχτούν από την πλευρά τους να τους τινάξει στον αέρα ο Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα