«Χαλάρωση» των όρων του ελληνικού προγράμματος μελετά η Μέρκελ

Γράψαμε το πρωί ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Και ότι αυτό είναι το κλίμα που διαφαίνεται τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, λίγες ημέρες πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες του Αντ. Σαμαρά στην Ευρώπη.

Έρχεται τώρα το το Bloomberg και κάνει μια πολύ σημαντική αποκάλυψη, όπως διαβάζουμε στο “Πρώτο Θέμα“. Επικαλούμενο δηλώσεις δυο Γερμανών βουλευτών  το

οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων γράφει ότι  η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να εξατάζει «χαλάρωση» των όρων του ελληνικού πακέτου διάσωσης .

Σύμφωνα με τους κ.κ. Κλάους-Πέτερ Βιλτς και Φρανκ Σέφλερ, βουλευτές του κόμματης της Μέρκελ, οι οποίοι ωστόσο είχαν καταψηφίσει παλαιότερα τις προτάσεις της Γερμανίδας καγκελάριου, η κυβέρνηση Μέρκελ εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα στο να υπάρξει κάποια επιείκεια προς την Ελλάδα και στην προσήλωση στην ανάγκη να εκπληρώσει η Ελλάδα τις δεσμεύσεις της.

«Oι ευαισθησίες ανάμεσα στους 27 βουλευτές του συνασπισμού που ψήφισαν όχι την προηγούμενη φορά είναι γνωστές στην κυρία Μέρκελ, oπότε η επίσημη γραμμή είναι να παραμείνει σκληρή απέναντι στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Βιλτς, που είναι βουλευτής του CDU, του κόμματός της δηλαδή.

«Αλλά, την ίδια στιγμή, κάποιοι αναλαμβάνουν την αποστολή να δοκιμάσουν πως μπορεί να εγκαταλειφθεί αυτή η σκληρή γραμμή» συμπλήρωσε.

Όπως υποστηρίζει το Bloomberg, επικαλούμενο τον κ. Σέφλερ, η Γερμανίδα καγκελάριος ενδέχεται να αναζητήσει μία «χρυσή τομή» με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που θα επιτρέψει και στις δυο πλευρές να διασώσουν τα προσχήματα…

Keywords
Τυχαία Θέματα