ΝΔ: επιστροφή στην δραχμή σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

(Ανανεωμένο) Η αντιπαράθεση μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται μία ημέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία δεν είναι απαραίτητα καταστροφή».

Σήμερα, η ΝΔ σχολίασε τη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη στη NET

FM σημειώνοντας: «Ένας ένας, με δηλώσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτουν το πραγματικό σχέδιο του κ. Τσίπρα: Τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Δεν πιστεύαμε ποτέ, ότι οι Έλληνες βουλευτές, έστω και ως συνιστώσες κομμάτων, θα εύχονταν τη χρεοκοπία της χώρας μας. Ντροπή».

Νωρίτερα ο κ. Κουράκης, σε συνέντευξή του, υποστήριξε ότι οδεύουμε σε άτακτη χρεοκοπία με τους χείριστους όρους ενώ δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος πως είναι λάθος όσα είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Αυτό που είπε, σε τελευταία ανάλυση, στους ξένους ηγέτες είναι μη μας παραζορίζετε», υπογράμμισε ο κ. Κουράκης εξηγώντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα ζητήσει από την Ευρώπη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και άλλους όρους για τα υπόλοιπα. «Αν δε θέλετε, δε θα πάρετε φράγκο. Αυτό είναι ένα διαπραγματευτικό όπλο», πρόσθεσε.

Πόλεμος Ανακοινώσεων

Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησαν οι ραδιοφωνικές δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι «η χρεοκοπία είναι όπλο των αδυνάτων και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα».

Σε συνέντευξή του συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Λαφαζάνης είχε υποστηρίξει ότι «η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν σε ένα σημείο που δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους».

«Η χρεοκοπία, εν γένει – δεν το λέω ως απάντηση στο ελληνικό πρόβλημα, αλλά επειδή τρομοκρατούν με τις λέξεις τον ελληνικό λαό – η χρεωκοπία δεν είναι κάτι το οποίο είναι κατά ανάγκη καταστροφικό σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε επίσης ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. «Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα. Εμείς, πρόσθεσε, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα απαράδεκτα μνημόνια, τα οποία καταστρέφουν την Ελλάδα και δεν επιφέρουν καμία θετική προοπτική στον τόπο.

Τέλος προέβλεψε ότι θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

«Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», σχολίασε με ανακοίνωσή της η NΔ.

Στο σχόλιο της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι συνεχίζει τον «βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης», γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα

Keywords
Τυχαία Θέματα