Μπορούμε καλύτερα

15:06 9/7/2019 - Πηγή: Antinews

Η ετυμηγορία του λαού και η ανάδειξη της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση πλειοψηφίας, με ισχυρή και αταλάντευτη αυτοδυναμία, ήταν μια μεγάλη νίκη της παράταξης και της ραχοκοκαλιάς της Ελληνικής κοινωνίας, που έδωσε ένα ηχηρό κόλαφο στην αλαζονική άσκηση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, παραδειγματικό ράπισμα στην αυθάδεια και νικηφόρο σάλπισμα για την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη του τόπου.

Αν πριν δύο μήνες κάποιος μιλούσε για αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στην Εθνικές Εκλογές,

όπως τώρα, θα τον περνούσαν για γραφικό και πολιτικά ονειροπόλο. Μετά την συντριπτική ήττα στις Ευρωεκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, όντας κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να ανατρέψει το κύμα αποδοκιμασίας του και υπέστη και δεύτερη δεινή ήττα και στις βουλευτικές εκλογές. Η δεύτερη ήττα αν και σε εύρος μικρότερη ήταν η ουσιαστικότερη και στρατηγικά πιο κρίσιμη. Η πρώτη ήττα ήταν με τη ελαστική ψήφο αποδοκιμασίας των Ευρωεκλογών, προειδοποίηση για την επερχόμενη ήττα των Εθνικών εκλογών και την οριστική απαλλαγή από την διακυβέρνηση των αριστερών καταστροφέων.

Η Ν.Δ. κατήγαγε δύο ιστορικά μεγάλες νίκες μέσα σχεδόν σε ένα μήνα κατά του αντιπάλου της. Αφού έγινε κυβέρνηση στρατηγικά νίκησε και ο Σύριζα που έχασε την εξουσία στρατηγικά νικήθηκε. Και η Ελλάδα απαλλάχθηκε από την κακοπαιγμένη φαρσοκωμωδία του, που δίχασε και έκανε πτωχότερους όλους τους Έλληνες. Ο ηττημένος, ποτέ δεν μπορεί να δρέψει δάφνες νικητή. Η Νέα Δημοκρατία ήταν νικήτρια και άξιζε τη νίκη.

Μεγάλο νικημένο ήταν το ΚΙΝΑΛ, που στην αριστερόστροφη επιλογή του, ο μεγάλος όγκος των ψηφοφόρων επέλεξε Σύριζα και μετατράπηκε σε καρικατούρα του.

Όλο το πεδίο της πολιτικής διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είναι ήδη ναρκοθετημένο από τους αριστερούς ολετήρες. Πρέπει να το καθαρίσει από τις νάρκες και να το παραδώσει χωρίς ρεβανσιστικές προκαταλήψεις αποναρκοποιημένο, κατάλληλο για προοδευτική ανασυγκρότηση. Με απόδοση ευθυνών σε όλους όσους συνήργησαν στην καταστροφή στη διάρκεια της χειρότερης διακυβέρνησης της πρώτης φορά αριστεράς.

Οι στιγμές δήθεν μετάνοιας των Συριζαίων που δηλώνουν μετανιωμένοι γιατί δήθεν βρέθηκαν απροετοίμαστοι στον κυκεώνα της πολιτικής κονίστρας, για να αγιοποιήσουν την θρασύτητα με την οποία άσκησαν την εξουσία τους, δεν τους δίνει κανένα συγχωροχάρτι.

Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.

Σύσσωμη η ενορχηστρωμένη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ έπαιξε το τελευταίο δεκαήμερο μόνο Τσίπρα. Για να του τονώσουν το λαϊκό προφίλ και να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση. Και ας παρουσιαζόταν με θρασύτητα, που προκαλούσε και διάχυτη αλαζονεία που εκνεύριζε. Στον Σκάι οι ερωτήσεις ήταν για μαθητές δημοτικού και οι χαριεντισμοί αλλόκοτοι. Και ας τους πρόσβαλλε τους δημοσιογράφους, που έχασαν την ψυχραιμία τους και μαζί την ικανότητα διαύγειας για ρηξικέλευθες ερωτήσεις, για τα μεγάλα ζητήματα της πολιτικής του Σύριζα, που καταταλάνισαν την Ελλάδα. Κι έτσι έδωσαν ελεύθερο γήπεδο στον Τσίπρα, που διαμόρφωνε το παιγνίδι της κρίσιμης θεματολογίας όπως ήθελε, πετώντας την μπάλα όταν δεν τον βόλευαν οι ερωτήσεις στην εξέδρα, χωρίς καμία δυσκολία.

Κι ύστερα ήλθε ο ΑΛΦΑ, ο τηλεοπτικός σταθμός και ο δημοσιογράφος του, που τον υποδέχθηκε ο Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο, για να τον ξεναγήσει, με ανασηκωμένα τα μανίκια, σαν να του έδειχνε κάποιο γνωστό τσιπουράδικο της παραλίας. Λόγος πιασάρικος, ασαφής, ρηχός, με παραχολογία, υποσχεσιολογία και παραπλάνηση. Και ο λαός έτρωγε αμάσητο όλο το παραμύθι.

Αντίθετα, όλα τα τηλεοπτικά μέσα αδίκησαν κατάφωρα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι απαντήσεις του ήταν σαφείς, καίριες, με λεπτό νοηματικό συμβολισμό, γνώση και βαθύτερη παιδεία, που ήταν εμφανής. Σε εξεταστική επιτροπή δώδεκα δημοσιογράφων απαντούσε με απόλυτη σαφήνεια, μεστότητα και καθαρότητα σε κάθε θέμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει. Ο σκηνοθέτης του έβγαζε φωτογραφίες από πλάγια για να μειώσει την ωραία εικόνα του. Κάθιδρος, σκουπιζόταν με μαντήλι και σκέφτηκα μήπως επίτηδες μέσα στον καύσωνα, δεν έχει ο χώρος κλιματισμό, για να τον εξοντώσουν, κανένας απολύτως σεβασμός στο πρόσωπό του και αυτός αδιαμαρτύρητα σαν μαχητής, αποστόμωνε όπως τους άξιζε με αστική ευγένεια, τα πληρωμένα πιστόλια της στρατευμένης δημοσιογραφίας.

Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από συμπληγάδες και ενεργά ναρκοπέδια βγήκε αλώβητος και μεγάλος νικητής. Με επιμονή, στρατηγική και δυνατή παρουσία.

Με συνέπεια χωρίς έπαρση και με γνώση.

Με σχεδιασμό και προοπτική.

Η Νέα Δημοκρατία νίκησε και ένα μεγάλο μέρος της νίκης της το οφείλει στον Πρωθυπουργό της χώρας. Που πίστεψε στο όραμα της αναγεννημένης πατρίδας και με τους συνεργάτες του και το λαό θα το κάνει πράξη.

Για να έρθει το χαμόγελο της κανονικότητας και στην πατρίδα μας.

Η αριστερά ιστορικά ανακυκλώνει το μύθο του Σισύφου. Χωρίς ιστορικό υπόβαθρο κουβαλάει χωρίς αποτέλεσμα τον μεγάλο λίθο της εξέλιξης και όταν αισθάνεται να φθάνει στην κορυφή, τον βλέπει να κατακρημνίζεται και να καταστρέφεται, συμπαρασύροντας μαζί και όλους αυτούς που την ακολούθησαν, χωρίς επιστροφή. Κι αυτό θα γίνεται πάντοτε γιατί πολιτική χωρίς δημιουργία και ανάπτυξη είναι προδιαγεγραμμένη αποτυχία ή το χρονικό ενός προαναγγελθέντος κακού.

Ας μείνει ο Σύριζα με τους επιδοματούχους, τους εποχικούς συμβασιούχους, τους μικρομεσαίους διαπλεκόμενούς και τους μακροχρόνια ανέργους, που τους επιδοτούσε υφαρπάζοντας την ψήφο τους.

Η απαλλαγή από τις απεχθείς μεθόδους διακυβέρνησής του ήταν επιτακτική λαϊκή εντολή.

Η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη, μπορεί σε ορίζοντα τετραετίας να δικαιώσει τους κόπους και τα οράματα ενός λαού, που υπέφερε, βασανίσθηκε και λεηλατήθηκε από την αριστερά. Χωρίς προκαταλήψεις, αγκυλώσεις και διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, με δικαιοσύνη και αναπτυξιακή προοπτική, για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ευρωπαϊκού κράτους.

Από σήμερα ο ουρανός είναι πιο γαλανός και ο ήλιος της Ελλάδας πιο λαμπρός. Γιατί όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα