Μπαράζ αερομαχιών στο Αιγαίο - Τουρκικές παραβιάσεις στη σκιά επιθετικών δηλώσεων, αλλά και «πρόσκλησης» σε διάλογο

Επτά «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) σημειώθηκαν σήμερα, όταν ελληνικά μαχητικά έσπευσαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά τα οποία είχαν εισβάλλει στον ελληνικό εναέριο χώρο. Ο αριθμός των εμπλοκών θεωρείται υψηλός.


Οι 17 παραβιάσεις σημειώθηκαν ενώ αυτές τις ημέρες η Αγκυρα ανεβάζει τους τόνους για τις έρευνες που πραγματοποιεί το ερευνητικο σκάφος, Nautical Geo, ανατολικά της Κρήτης. Σήμερα, μέσω διαρροών του, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας κλιμάκωσε περαιτέρω την επιθετική φρασεολογία της γείτονος.

Ολα αυτά τη στιγμή που η Αγκυρα δηλώνει ότι κόπτεται για ελληνο-τουρκικό διάλογο, και μάλιστα ο Τ.Ερντογάν δήλωσε ότι, στοι περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, τις επόμενες ημέρες, θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συνάντηση, όμως, που ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε πει πρόσφατα ότι δεν θα γίνει. Εώς τώρα πάντως η ελληνική πλευρά δεν έχει ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει.

Συνολικά, σήμερα κατεγράφησαν οκτώ σχηματισμοί 22 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών (1x6 F-16, 1x4 F-16, 6x2 F-16), καθώς και τρία ελικόπτερα και ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, CN-235. Οι παραβιάσεις έγιναν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Πηγή: lawandorder.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα