Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Μαρινάκης

Αθώοι μέν... λόγω αμφιβολιών δε κρίθηκαν από το δικαστήριο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και ο αντιπρόεδρος Σάββας Θεοδωρίδης για τα όσα συνέβησαν στο ημίχρονο του περσινού τελικού του Κυπέλλου ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τον Αστέρα Τρίπολης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε αρκετές ώρες και δεν παραβρέθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι δεν προέκυψαν , σύμφωνα με το προεδρείο στοιχεία παράβασης του νόμου περί ποινικής αντιμετώπισης προσυνεννοημένων αγώνων.

Οι δύο παράγοντες του Ολυμπιακού είχαν κατηγορηθεί ότι με αθέμιτες ενέργειες προσπάθησαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας τον περσινό Μάιο μεταξύ Ολυμπιακού και Αστέρα Τρίπολης όταν κατέβηκαν στα αποδυτήρια των διαιτητών και είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία μαζί τους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε την εισήγηση του εισαγγελέα έδρας που πρότεινε την αθώωση των δυο κατηγορουμένων ωστόσο το «λόγω αμφιβολιών» δεν άρεσε ιδιαίτερα στους νομικούς συμβούλους τις πλευράς των δυο κατηγορουμένων.

Κατά την κατάθεσή του ο διαιτητής του τελικού Θανάσης Γιάχος τόνισε μεταξύ άλλων: Ο διαιτητής του αγώνα, Θανάσης Γιάχος, δήλωσε αρχικά: «Στα αποδυτήρια των διαιτητών ήρθαν ο κ. Μαρινάκης, ο κ. Θεοδωρίδης, μαζί με τον κ. Μπουτζιώλη, που ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του τελικού. Ήρθαν και οι τρεις μαζί. Ο κ. Μαρινάκης μας είπε ‘ήρθα να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Παίξτε 50-50 και μη φοβάστε τίποτα’. Όλοι οι πρόεδροι τα ίδια λένε. Με το 50-50 εννοούσε να σφυρίζω ό,τι βλέπω. Είναι μία έκφραση και συνηθίζεται. Συνήθως οι πρόεδροι έρχονται στην αρχή και στο τέλος. Δεν ξέρω γιατί ήρθε στο ημίχρονο, ρωτήστε τον ίδιο».

Εισαγγελέας: «Επηρεαστήκατε από τα λόγια του;»

Γιάχος: «Εμένα δεν με επηρεάζει τίποτα».

Εισαγγελέας: «Με αυτό που σας είπε, μήπως διαμαρτυρήθηκε για τα σφυρίγματά σας;»

Γιάχος: «Όχι, δεν μπορώ να το εκλάβω ως διαμαρτυρία».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα