Δεκάδες αμάχους σκότωσε ο συριακός στρατός

Δεκάδες άμαχοι πολίτες σκοτώθηκαν στην περιοχή Μαανταμιγιά αλ-Σαμ, κοντά στη Δαμασκό, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης του συριακού στρατού, ο οποίος πραγματοποίησε μαζικές εκτελέσεις, όπως επιβεβαίωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τα 198  άτομα που σκοτώθηκαν κατά τις ταραχές της Τρίτης στη Συρία, τα 42 ήταν από τη συγκεκριμένη περιοχή  200.000 κατοίκων, όπου ζουν χριστιανοί, σουνίτες και αλαουΐτες, 6 χλμ δυτικά της πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ΜΚΟ

που εδρεύει στη Μ. Βρετανία και που αντλεί τις πληροφορίες της από ένα δίκτυο ανταρτών καθώς και από αυτόπτες  μάρτυρες.

Ο κατάλογος των νεκρών αναμένεται να μεγαλώσει καθώς ο στρατός άνοιξε πυρ κατά νεκρώσιμης πομπής στην περιοχή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.  Στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οι βομβαρδισμοί του στρατού και οι συγκρούσεις προκάλεσαν το θάνατο 31 πολιτών, εκ των οποίων πέντε γυναίκες και πέντε παιδιά, σύμφωνα πάντα με το Συριακό Παρατηρητήριο Αν. Δικαιωμάτων, καθώς και το θάνατο 15 ανταρτών.

Συνολικά, χθες σκοτώθηκαν 127 πολίτες, 20 αντάρτες και 51 στρατιώτες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Από την αρχή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, έχουν σκοτωθεί 23.000 άτομα  σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και 17.000 σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα