Ας κοιτάξει τη χώρα του ο Ερντογάν, κι ας αφήσει την Ελλάδα στην ησυχία της

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλύτερα να ασχοληθεί με την κατάσταση στην Ελλάδα και τα περιστατικά βίας εκεί». Αυτό είπε ο Ταγίπ Ερντογάν εκνευρισμένος γιατί οι Ευρωπαίοι του τραβάνε το αυτί σχετικά με τις μεθόδους καταστολής που ακολουθεί.

«Οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου είναι “μη δεσμευτικές” για την Τουρκία, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του ΑΚΡ στην Άγκυρα.

Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν

επιτέθηκε προσωπικά στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη διεύρυνση, Στέφαν Φίλε, με τον οποίο συναντήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός, εκνευρίστηκε επειδή ο Φίλε επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Twitter για να δηλώσει «απογοητευμένος από τη χαμένη ευκαιρία της διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη να υπάρξει επικοινωνία με όσους ζητούν το σεβασμό».

Ο Ερντογάν έδωσε τελεσίγραφο 24 ωρών στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ καθώς, όπως είπε, «η υπομονή του εξαντλείται».

«Η υπομονή μας φθάνει στο τέλος της, απευθύνω προειδοποίηση για τελευταία φορά και λέω στις μητέρες και τους πατεράδες “παρακαλώ πάρτε από το χέρι τα παιδιά σας και βγάλτε τα έξω από το πάρκο. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο διότι το πάρκο Γκεζί δεν ανήκει στους καταληψίες, αλλά στον λαό», τόνισε ο Ερντογάν.

Προφανώς ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει χάσει την αυτοκυριαρχία του και λέει ότι θέλει. Έτσι, όμως, βάζει ταφόπλακα στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του και φυσικά γυρίζοντας την πλάτη στην ΕΕ βουλιάζει την Τουρκία στο βαθύ κράτος του Ισλάμ. Όσο για την Ελλάδα και τις αναφορές του μπορούμε εύκολα να του απαντήσουμε: Ας κοιτάξει τη χώρα του που δε φημίζεται και για τη δημοκρατία της, ούτε για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κι ας αφήσει την Ελλάδα στην ησυχία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα