Αρβανιτόπουλος “αδειάζει” Στυλιανίδη

19:32 1/3/2013 - Πηγή: Antinews

Όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Η άκαιρη πρόταση του αναρμόδιου για την Παιδεία, Ευ. Στυλιανίδη προκαλεί ενδοκυβερνητικές κόντρες. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος διέρρευσε τη δυσαρέσκειά του και άδειασε στην κυριολεξία τον συνάδελφό του στο υπουργικό συμβούλιο.

«Εργαζόμαστε με στόχο την προάσπιση και την αναβάθμιση της δημόσιας, δωρεάν τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παθογένειες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τις οποίες ευθύνεται διαχρονικά η Πολιτεία, πρέπει να θεραπευτούν και όχι να αποτελέσουν άλλοθι για την διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων και ΤΕΙ».

«Άλλωστε, όταν

και εάν τροποποιηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, θα παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας μη κρατικών πανεπιστημίων, και όχι της “μετοχοποίησης” των δημοσίων πανεπιστημίων, τα οποία πρέπει να συνεχίσουν εσαεί να πληρούν το σκοπό τους, τη δημόσια δωρεάν Παιδεία», τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.

Από την άλλη, διάφοροι υπουργοί και βουλευτές απορούσαν με την πρόταση και αναζητούσαν το λόγο που την έκανε και το χρόνο που επέλεξε.

Είπαμε και χθες «δουλειά δεν είχε ο διάβολος».

Keywords
Τυχαία Θέματα