Πως κυλά η ζωή χωρίς τον πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό

Στα… χέρια του μέχρι χθες πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών του Βατικανού, καρδινάλιου Ταρτσίζιο Μπερτόνε πέρασε η διοίκηση της Αγίας Έδρας μετά την ιστορική παραίτηση του πάπα Βενέδικτου 16ου.

Τις προετοιμασίες για το Κονκλάβιο, την ψηφοφορία που θα αποφασίσει τον επόμενο πάπα, θα συντονίσει ο γηραιότερος εκ των καρδιναλίων Άντζελο Σοντάνο, που όμως δεν θα μπορέσει να ψηφίσει καθώς είναι άνω των 80 ετών και θα τον αντικαταστήσει ο καρδινάλιος Τζοβάν Μπατίστα Ρε.

Ήδη

έχουν ξεκινήσει οι πρώτες -άτυπες- επαφές των καρδιναλίων, προκειμένου να «καθορίσουν» τα γνωρίσματα και τις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τον νέο πνευματικό πατέρα των ρωμαιοκαθολικών.

Οι επίσημες συνελεύσεις των καρδιναλίων θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο να ορίσουν, κυρίως, την ημερομηνία έναρξης του Κονκλάβιου, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ως πιθανή ημερομηνία την 10η Μαρτίου, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να γίνει νωρίτερα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι το Άγιο Πνεύμα θα μας προσφέρει, όπως πάντα, την καθοριστική έμπνευση» και «ο νέος πάπας θα πρέπει να είναι υγιής, σχετικά νέος και άγιος» αναφέρουν στις συζητήσεις τους οι καρδινάλιοι που θα… αποφασίσουν αν ο νέος ποντίφικας θα είναι Ιταλός, Ευρωπαίος ή έγχρωμος.

The post Πως κυλά η ζωή χωρίς τον πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα