Αριστερίλα...

H Ελλάδα έχει καταντήσει ένα τεράστιο Δελφινάριο όπου καθημερινά παίζεται μια κακόγουστη επιθεώρηση με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης. Κάθε βδομάδα του καλοκαιριού κι ένα γελοίο θέμα αναδείχθηκε από τους Συριζαίους υπουργούς και τα στελέχη του παρασύροντας και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έτσι, ασχολούμαστε όλοι με ήσσονος σημασίας θέματα την ίδια στιγμή που η σφαγή των μνημονίων συνεχίζεται. Βεβαίως, όλα τα θέματα που κανονικά δεν θα έπρεπε να μας απασχολούν συγκεντρώνονται σε ένα κι αυτό δεν είναι άλλο από

την απαξίωση της Ελλάδας μας.

Οι κινήσεις του Τσίπρα και της παρέας του είναι και στοχευμένες και αλλοπρόσαλλες ταυτόχρονα. Η πλάκα είναι ότι βλέπουμε από τη μια να υπογράφουν με το δεξί όλα τα μνημόνια και να χαιρετούν τους δανειστές καλύτερα κι από τους… νεοφιλελεύθερους και από την άλλη να σηκώνουν το αριστερό χέρι με σφιγμένη γροθιά και να το παίζουν επαναστάτες και αριστεροί. Άραγε σε ποιους απευθύνονται και τι θέλουν να κερδίσουν;

Πόσες ψήφους θα πάρουν με το να καταργούν την προσευχή και να ακυρώνουν την ορθοδοξία; Πόσες θα πάρουν με το να μην καταδικάζουν το καθεστώς Μαδούρο και πόσες με το να μην αποδέχονται ότι υπήρχε και ο Σταλινισμός στην παγκόσμια ιστορία;

Θα κερδίσουν ψήφους από το ΚΚΕ; Υπάρχουν τόσοι πολλοί… προοδευτικοί στην Ελλάδα που θα σπεύσουν να στηρίξουν τις ανοησίες του Τσίπρα; Πολύ αμφιβάλλουμε, όπως αμφιβάλλουμε και με το γεγονός ότι μπορούν όλα αυτά να λειτουργήσουν ως «αριστερό άλλοθι» ώστε να δικαιολογηθούν οι κωλοτούμπες και οι οσφυοκαμψίες των επαναστατών του γλυκού νερού.

Δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε άλλο με τα θέματα των ημερών. Με τους τσακωμούς για το αν ο Χίτλερ ή ο Στάλιν προκάλεσαν περισσότερο πόνο. Αυτή η σύγκριση είναι ανόητη διότι μπορεί ο Ναζί να ήταν ο μεγαλύτερος εγκληματίας στην ιστορία του πλανήτη, όμως, αυτό δεν αθωώνει και τα σταλινικά εγκλήματα. Τελεία και παύλα, η χαζομάρα με τους ανιστόρητους της αριστεράς πρέπει να τελειώσει. Ο κόσμος έχει μυαλό και ξέρει τι προσέφερε και που εγκλημάτησε ο κομμουνισμός τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό που έχει νόημα να ασχοληθούμε ίσως χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης. Γιατί η κυβέρνηση των πολιτικών και οικονομικών εγκληματιών επιμένουν να προσβάλουν την Ελλάδα και να την δυσφημούν στο εξωτερικό; Γιατί αγκαλιάζουν τον Μαδούρο και γιατί θυμήθηκαν τον σφαγέα Στάλιν ανοίγοντας ουσιαστικά από μόνοι τους τη θεωρία των δύο άκρων; Κανείς δεν τους προκάλεσε και ο Κοντονής θα μπορούσε να πάει στην Εσθονία, να παραθέσει τις απόψεις του και τις διαφωνίες του και να μην ανοίξει… μύτη.

Η απάντηση είναι ότι δεν τους αφήνει το κομμουνιστικό τους DNA. Όσα μνημόνια κι αν ψηφίσουν, όσες επικύψεις κι αν κάνουν έχουν μέσα τους ένα παρελθόν που δεν τους αφήνει να κοιτάξουν μπροστά. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα λεφτά κι αν βγάλουν, όσες λαμογιές κι αν κάνουν, το αμπέχονο δεν μπορεί να αντικαταστήσει το κοστούμι της εξουσίας. Και θα βγάζουν όποτε μπορούν αυτήν την αριστερίλα την οποία έμαθαν βεβαίως στα βιβλία, δεν έζησαν ποτέ τον εφιάλτη του ανύπαρκτου Σοσιαλισμού.

Και δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να δυσφημούν τη χώρα μας μόνο και μόνο για να θυμούνται από πού ξεκίνησαν.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα