Άρχισε στο ΠΑΣΟΚ η μετά-Παπανδρέου εποχή

Εντείνονται οι διεργασίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ δημιουργώντας κάθε είδους αναχώματα (κόμματα, κινήσεις πολιτών, ομάδες, φράξιες), ώστε να είναι παρόντες όλοι την επόμενη ημέρα. Στο ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται τώρα η εσωτερική γεωγραφία που θα προετοιμάσει την επόμενη ημέρα.

Τρεις είναι οι κύριες ομάδες που δρουν:

- Αυτοί που φεύγουν. Τις τελευταίες ημέρες οργανωμένες συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ

ανακοινώνουν ότι φεύγουν από το κόμμα (π.χ. ΠΑΣΟΚ εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, ΠΑΣΚΕ σιδηροδρομικών). Παράλληλα παλαιά στελέχη του κόμματος αποαστασιοποιούνται (π.χ. ομάδα Κοτσακά) ή αναζητούν νέα σχήματα (π.χ. ο τ. πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρος). Αυτές οι δυνάμεις αναζητούν να σχηματοποιηθούν πριν τις προλάβουν οι εξελίξεις. Έχουν σκεφθεί την ίδρυση κόμματος, κίνησης πολιτών, αλλά δεν έχουν πάρει αποφάσεις.

- Ο κομματικός μηχανισμός. Παραδοσιακά στο ΠΑΣΟΚ έπαιζε ρόλο η τότε “Χ. Τρικούπη” και το τι έλεγαν τα κεντρικά κομματικά στελέχη, διότι συντόνιζαν και δυνάμεις της περιφέρειας. Τον σημαντικό ρόλο έχει αναλάβει ο Καρχιμάκης, που έχει στήσει ένα δικό του μηχανισμό, χωρίς όμως να ελέγχει πλήρως την κατάσταση. Εσχάτως βρίσκεται σε σύγκλιση με τον Παπουτσή, που ελέγχει πάντα την Αθήνα και έχει αποφασίσει να κατοχυρώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ της μετά το Γιώργο εποχής. Ο Παπουτσής πάντα ήταν κοντά με τον Παναγιωτακόπουλο και τον Λιβάνη, αλλά είναι άγνωστο αν αυτοί οι δύο θα θελήσουν να ασχολούνται με το κόμμα, αλλά και ποιες επιλογές θα κάνουν.

Στο πλαίσιο αυτής της κινητικότητας εντάσσεται και η συνάντηση Παντελή και Βασίλη Οικονόμου, που αποκάλυψε το antinews. Ο Β. Οικονόμου θέλει να είναι ξανά στο ΠΑΣΟΚ και ο Παντελής Οικονόμου συμφωνεί. Έτσι ο Β. Οικονόμου θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την δημιουργία μίας κίνησης ελευθέρων πολιτών, ώστε να κάνει ένα βήμα προς το ΠΑΣΟΚ, αλλιώς θα καταλήξει στο κόμμα Κουβέλη. Το διαρκές ζητούμενο για τον Β. Οικονόμου είναι να (ξανα)βρεθεί στο ΠΑΣΟΚ.

- Οι «κηπουροί» του Γιώργου. Και να φύγει ο ΓΑΠ αφήνει κληρονομιά μία γενιά στελεχών που αρνούνται να πάνε σπίτι τους και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την βουλευτική έδρα με σταυρό. Για παράδειγμα ο Π. Γερουλάνος έχει πάρει στο υπουργείο του την πρώην υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς Ντ. Μπέη, ως αρμόδια για τον τουρισμό. Πιστεύει κανείς ότι θα είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά; Ο Γερουλάνος θα κατέβει στην Αθήνα και θα θελήσει να παίξει ρόλο ως εκφραστής των παπανδρεϊκών.

Βέβαια ο κύριος υποψήφιος για το δαχτυλίδι των ανθρώπων του ΓΑΠ είναι ο Λοβέρδος. Το πρώην «δεξί χέρι» του Βενιζέλου έχει υιοθετήσει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις, έχει ανοικτό διάλογο με τον ΛΑΟΣ και την Ντόρα, αλλά και με τον Κουβέλη. Υλοποιεί δηλαδή την στρατηγική του ΓΑΠ για την «συμμαχία των προθύμων» και την απομόνωση του Σαμαρά και της αριστεράς.

Παράλληλα έχει συμπτήξει συμμαχία με τον Ραγκούση, κυρίως στα ζητήματα της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και του λιγότερου κράτους, που έχουν και μία έντονη ιδεο

Keywords
Τυχαία Θέματα