Άρχισαν τα όργανα του αντικαγκελαρίου Ρέσλερ

Σύμφωνα με την Bild, το FDP και ο αρχηγός του και αντικαγκελάριος Ρέσλερ αντέδρασαν έντονα στην συνέντευξη Σαμαρά  στην Bild και στο αίτημα για περισσότερο χρόνο, απορρίπτοντάς το … μετά βδελυγμίας.

Ο ηγέτης του FDP δηλώνει: «Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο ευρώ μπορεί να επανέλθει μόνο αν φροντίσουμε

να ακολουθούν όλοι τους κανόνες. Αυτό επίσης σημαίνει: Όποιος δεν τηρεί σταθερά τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να περιμένει καμία περαιτέρω οικονομική βοήθεια. Δεν πρόκειται να υπάρξουν «παζάρια» στις μεταρρυθμίσεις. Μια χρονική επιμήκυνση, όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, δεν θα βοηθούσε καθόλου. Θα υπονόμευε την αξιοπιστία των κανόνων».

Αντίθετα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz (SPD), πρότεινε να εξεταστεί το αίτημα και δήλωσε στην Bild: «Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα χρονικά περιθώρια – αλλά μόνο εάν η Ελλάδα αποδείξει  ότι εφαρμόζει τις δεσμεύσεις της».

Κατά παρόμοιο τρόπο εκφράστηκε ο εμπειρογνώμων του SPD περί τα οικονομικά Joachim Poss. Ο Poss, αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, σημειώνει:  «Ο στόχος πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ, καθώς οι συνέπειες μιας εξόδου της θα μπορούσαν να είναι πολύ σκληρές για τη Γερμανία». Και συνέχισε: «Αν είναι απαραίτητο να δοθεί στην Ελλάδα περισσότερος χρόνος, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή».

Ταυτόχρονα μίλησε υπέρ του ενδεχομένου μιας χαλάρωσης των απαιτήσεων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου: «Οι απαιτήσεις της τρόικας πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να μην τρωθεί έτι περαιτέρω η ανάπτυξη στην Ελλάδα».

http://www.bild.de/politik/ausland/griechenland-krise/fdp-chef-roesler-gegen-griechenlands-forderung-nach-aufschub-25801028.bild.html

(Απόδοση: ΑΚ)

Keywords
Τυχαία Θέματα