Απύθμενα ψέματα

Ένας πρωθυπουργός που έχει πάρει... μάστερ στο ψέμα και που επιβραβεύτηκε γι' αυτό δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να στηρίξει την ομιλία του στη Βουλή πάνω σε νέα ψέματα. Όμως, όταν ένας πολιτικός μόλις πριν μερικές μέρες πετυχαίνει μια τόσο μεγάλη νίκη στις εκλογές παρ' ότι κατέστρεψε την Ελλάδα, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει

ό,τι γουστάρει.

Ο ελληνικός λαός του έδωσε το πράσινο φως να είναι ψεύτης, αυτός (δηλαδή όλοι μας, κι αυτοί που δεν τον ψηφίσαμε) θα τον λουστούμε, ποιος ξέρει για πόσο χρόνο.

Είναι τέτοια η θρασύτητά του που ούτε τον προϋπολογισμό που είχε καταθέσει μόλις πριν λίγη ώρα δεν διάβασε. Ενώ δηλαδή στην ομιλία του έλεγε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2016 θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη, το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που συνήθως είναι αισιόδοξο και αλλάζει στη συνέχεια, προέβλεπε ύφεση 2,3% για φέτος και 1,3% για του χρόνου.

Πού είδε την ανάπτυξη και την έξοδο από την ύφεση ο Τσίπρας αφού η κατάσταση μπορεί να είναι και χειρότερη;

Μα καλά, όταν διάβαζε την ομιλία του δεν έριξε ούτε μια ματιά στο κείμενο του Τσακαλώτου, στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό; Δεν είδε ότι προβλέπει ανεργία 25,8%; Ότι θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα, τα περισσότερα φορολογικά ύψους 6,4 δισ. ευρώ; Δεν είδε ότι κόβονται μισθοί και συντάξεις κι ότι κινδυνεύει ακόμη η οικονομία εξαιτίας της παλινωδίας της κυβέρνησής του; Που πήρε μια οικονομία η οποία ήταν σε φάση ανάπτυξης και την βούλιαξε με τα δημοψηφίσματα και τα capital controls;

«Η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας και η επιστροφή στην ανάπτυξη, η ουσιαστική ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, η ριζική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς, είναι οι άμεσοι στόχοι της κυβέρνησης μας, η υλοποίηση των οποίων αποτελούν το μόνο ασφαλή τρόπο για την έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή αφού κανένας από τους στόχους αυτούς δεν είναι εφαρμόσιμος όταν τα μέτρα που λαμβάνονται είναι τόσο σκληρά.

Έκανε άνοιγμα στις ιδιωτικές επενδύσεις όταν αυτός δίνει εντολή να κλείσουν οι Σκουριές και κάνει... τουμπεκί όταν η δικαστική απόφαση τον αδειάζει. Πώς θα έρθουν άραγε οι επενδυτές και θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη όταν υπερφορολογεί τις επιχειρήσεις και κατασυκοφαντεί τους επιχειρηματίες;

Ακόμη και στο θέμα των τραπεζών είναι ψεύτης και απλά δημιουργεί εντυπώσεις. Θα αλλάξει το management των τραπεζών είπε. Μα ποιος θα τον ρωτήσει για το ποιοι θα μπουν στις τράπεζες; Ο ESM έχει τον πρώτο λόγο και ορίζει όποιους θέλει, τι ψευτομαγκιές κάνει;

Όσο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και την αναβολή μέχρι τέλος Νοεμβρίου; Το άκρον άωτον της πολιτικής ανοησίας. Το πρόγραμμά του δεν το διάβασε ο Τσίπρας που έλεγε ότι πρόκειται για μέτρο που θα εφαρμοστεί γιατί χτυπιούνται όσοι είναι πλούσιοι; Αν είναι έτσι γιατί το αναβάλλει και ψάχνει για ισοδύναμα; Και που θα τα βρει τα ισοδύναμα; Βάζοντας και νέους φόρους;

Είπε ότι κάνει τα πάντα για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ. Ψέματα. Όποιος ξέρει τι γίνεται στη ΔΕΗ θα γνωρίζει ότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες, αυτά είναι κολπάκια του Αλέξη.

Μίλησε για την αξιοποίηση πόρων ύψους περίπου 20 δισ. ευρώ (2015-2021) με ταυτόχρονη δημιουργία και διατήρηση περισσότερων από 50.000 θέσεων εργασίας. Λεφτά υπάρχουν νούμερο 2 δηλαδή αφού οι αγρότες ήδη ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους.

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που σκοπεύει να επιφέρει η νέα κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση. Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε για τον εξορθολογισμό του οργανογράμματος των υπουργείων, την αξιολόγηση των εποπτευόμενων φορέων, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων, τον περιορισμό της προσωπικής επαφής πολίτη-δημοσίων υπηρεσιών, την θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και νέου πειθαρχικού δικαίου, την θέσπιση Εθνικού Μητρώου για τα επιτελικά στοιχεία της Δημόσιας Διοίκησης. Απύθμενα ψέματα από αυτόν που έχει ορίσει υπουργό τον Κατρούγκαλο ο οποίος φέρνει τους παιδεραστές πίσω στα σχολεία. Ντροπή.

Δε γράφουμε τίποτε για τις δεσμεύσεις του για την Υγεία ή την Παιδεία. Αυτές έχουν ήδη καταστραφεί, φτάνει οι άλλες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπερασματικά: Οι προγραμματικές δηλώσεις του κινήθηκαν στη λογική «με ψηφίσατε; Θα σας λιώσω στα μέτρα, θα σας κοροϊδέψω στα μούτρα, θα σας πετάξω και το τυράκι για πάταξη της διαφθοράς κι εσείς θα κοιτάτε σα χάνοι».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα