Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από ΣΥΡΙΖΑ και Παππά

Σε άλλο "μοτίβο" από τον Νίκο Παππά και τις διαρροές ΣΥΡΙΖΑ κινήθηκε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατά την ακρόασή του στην προανακριτική επιτροπή, στον απόηχο της θύελλας που προκάλεσαν χθες οι καταγγελίες Μιωνή και η δημοσιοποίηση του διαλόγου του με τον Νίκο Παππά.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος καταρχάς διαχωρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του, από όσα μαρτυρούν οι συνομιλίες Παππά-Μιωνή για την "παρότρυνση" Παππά σε Μιωνή να ζητήσει

από τον Σταύρο Παπασταύρου να μιλήσει εναντίον της Μαρέβας Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι

"Και αν ακόμη αυτά που λέγονται για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι σωστά, λέγεται πουθενά ότι εγώ ζήτησα κάτι για την Μαρέβα; Πουθενά στο ηχητικό. Κι όμως έπαιξαν χθες τα ΜΜΕ ότι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησαν την κα Γκραμπόφσκι. Πουθενά δεν βγαίνει ότι εγώ είπα κάτι για τη Μαρέβα", ήταν, βάσει των ίδιων πληροφοριών, η χαρακτηριστική αναφορά Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Αδειάζει ΣΥΡΙΖΑ και για "μίζα Σαμαρά"

Συνεχίζοντας να παίρνει αποστάσεις από την "γραμμή" του ΣΥΡΙΖΑ περί μίζας 2,6 εκατ. ευρώ, ο Δ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε:

"Δεν αναφέρθηκα στην φερόμενη μίζα των 2,6 εκατ. που αναφέρεται σε Παπασταύρου - Σαμάρα διοτι δεν γνωρίζω και δεν έχω κανένα στοιχείο και σέβομαι το τεκμήριο της αθωότητας".

Η δεύτερη κασέτα Μιωνή και η εξαίρεση Πλεύρη

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, παράλληλα, κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή έκανε λόγο για την ύπαρξη και "δεύτερης κασέτας" από τον Σάμπυ Μιωνή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφερόμενος στα ηχητικά ντοκουμέντα αλλά και στην επίμαχη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπαγγελόπουλος φέρεται να είπε ότι οι "πρώτες διαρροές πάντως έλεγαν για κασέτα που έχει και εμένα μαγνητοφωνήσει. Άρα ο Μιωνής έχει και εμένα μαγνητοφωνήσει. Αλλά αυτή την κασέτα δεν την βγάζει. Γιατί εγώ το μόνο που είχα πει ήταν 'για τα έξοδα'."

Στη συνέχεια ωστόσο διευκρίνισε πως επρόκειτο για διαρροές του Μιωνή και εξήγησε ότι αυτό που είπε αναφερόμενος στον συγκεκριμένο επιχειρηματία ήταν ότι "πριν την κατάθεση του ο Μιωνής είχε διαρρεύσει ότι θα φέρει κασέτα με εμένα όπου μιλάω για έξοδα. Διαρροές του Μιωνή ήταν."

Ο ίδιος πάντως, ζήτησε από τον βουλευτή της Ν.Δ. να αυτοεξαιρεθεί από μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής, επικαλούμενος ότι μέσω των ερωτήσεων που είχε υποβάλει κατά την εξέταση του Νίκου Παππά, προκύπτει ότι γνώριζε το περιεχόμενο των ηχητικών ντκουμέντων που κόμισε στην επιτροπή ο Σάμπυ Μιωνής.

"Γιατί μόνο εγώ;"

"Απομονώσανε εμένα γιατί ήμουν ο στόχος. Γιατί επίσης μόνο εγώ κι όχι ο Τσιπρας; δεν τολμάνε να τα βάλουν με τον Τσίπρα". Εμένα με θεωρήσατε αδύναμο στόχο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα με εγκαταλείψει. Διαπίστωσα πως στην αριστερά οι άνθρωποι είναι έντιμοι. Δεν πουλάνε. Εάν το είχα στήσει με Τσίπρα το όλο θέμα ο Τζανακοπουλος τι πήγε να ρωτήσει τη Δημητρίου;" φέρεται να διερωτήθηκε ο Δημήτρης Παππαγελόπουλος, για να καταλήξει ότι είχε στοχοποιηθεί προσωπικά, ενώ έκανε τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις με τον Σταύρο Κοντονή, ο οποίος δεν υπέστη δίωξη.

"Από που φαίνεται πως εγώ και ο Κοντονής κρίναμε; εμείς είπαμε γενικά για το σκάνδαλο. Την ίδια δήλωση κάναμε με τον Κοντονή. Μέχρι να βγει η κατηγορία Ράικου για 'Ρασπούτιν' η μόνη κατηγορία ήταν πως έκανα αυτή τη δήλωση. Όμως και ο Κοντονής την ίδια δήλωση είχε κάνει. Γιατί εξαιρείται ο Κοντονής;"

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα