Αποκρατικοποιήσεις με το ίδιο … Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων δεν γίνονται

Ο μεγάλος χαμός συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων καθώς κάποιοι δε θέλουν να αντιληφθούν ότι τα πράγματα αλλάζουν κι ότι δε μπορεί να μένουν στη θέση τους άνθρωποι που έχουν μηδενικό έργο, απλά και μόνο για να παίρνουν τους υψηλούς μισθούς τους.

Ο καθηγητής κ. Κουκιάδης, πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, προς τιμήν του, παραιτήθηκε, όπως είπε για προσωπικούς λόγους. Δύο άλλοι, ωστόσο, υψηλόβαθμοι, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Μητρόπουλος, και ο εντεταλμένος σύμβουλος, κ. Ταπραντζής, παραμένουν στη θέση τους ενώ κάποιες φήμες λένε ότι θέλουν να εξαντλήσουν το συμβόλαιό τους,

δηλαδή για τρία χρόνια να μείνουν εκεί που είναι ή να πάρουν αποζημιώσεις.

Ειδικά για τον κ. Μητρόπουλο ακούγονται πολλά και διάφορα. Όπως για παράδειγμα ότι έχει βάλει τα… μεγάλα μέσα για να πείσει τον Α. Σαμαρά και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, να μην τον αλλάξουν. Παίρνει πολλά τηλέφωνα σε γνωστούς κι αγνώστους ενώ έχει επιστρατεύσει και όλο το επικοινωνιακό επιτελείο του με πρώτους – πρώτους τη γνωστή εταιρεία επικοινωνιών V&O.

Οι συγκεκριμένοι λέγεται ότι προσπαθούν να επηρεάσουν πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης ώστε να μη γίνει αλλαγή ηγεσίας στο Ταμείο και διαρρέουν ότι ο Μητρόπουλος δε θα παραιτηθεί. Υπάρχουν φυσικά κάποια «πρόθυμα» ΜΜΕ που τον θέλουν για να μοιράσει την πίτα ο ίδιος κι όχι κάποιος ανεξέλεγκτος. Όπως π.χ. το συγκρότημα Αλαφούζου που από χθες το πρωί έκανε ρεπορτάζ για τον κ. Μητρόπουλο ότι θα παραμείνει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Πρέπει να σημειωθούν δε τα εξής: Από πέρυσι η V&O πήρε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να φτιάξει την εικόνα της νεοσύστατης εταιρείας.

Επίσης, υπήρχε μεγάλη γκρίνια στο Ταμείο για τα ταξίδια της χλιδής που έκαναν στις Κάνες ο κ. Ταπραντζής και η κ. Αν. Ζωηρού εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ στο ταμείο, για έκθεση real estate.

Όσο για τον κ. Μητρόπουλο θα μπορούσε να πει κανείς ότι πέρασε και δεν… ακούμπησε. Ουσιαστικά δεν έχει γίνει καμιά αποκρατικοποίηση ενώ οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα είναι τόσο αργοί που θα περάσουν χρόνια για να αξιοποιηθεί κάποιο από αυτά. Το Ελληνικό έχει προβλήματα, στην Αφάντου και την Κέρκυρα δεν υπήρξαν μνηστήρες ενώ οι υποψήφιοι επενδυτές διαμαρτύρονται για τις διευκρινίσεις και τη γενικότερη πληροφόρηση που δίνει το Ταμείο. Ο δε κ. Μητρόπουλος περιβάλλεται από ημιάσχετους σε θέματα ιδιωτικοποιήσεων ή ακινήτων, έχει φτιάξει ένα δικό του μηχανισμό ενώ έχει μπλέξει και τις διαδικασίες για το θέμα της επίλυσης του προβλήματος με τους αυτοκινητόδρομους.

Κατά τα λοιπά, δεν αποκλείεται να ζητηθεί η παραίτησή του κι ο ίδιος να προτιμήσει να στυλώσει τα πόδια για να εισπράξει την… παχυλή αποζημίωσή του.

Και κάτι τελευταίο: Μήπως σε ότι αφορά τη μισθοδοσία του κ. Μητρόπουλου υπήρξε παρέκκλιση του πλαφόν που είχε οριστεί για τα στελέχη του δημοσίου με υπογραφή μάλιστα πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ;

Keywords
Τυχαία Θέματα