Αποκεφάλισαν τον Ιάπωνα όμηρο οι τζιχαντιστές;

Την αυθεντικότητα ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται να εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές ο Χαρούνα Γιουκάουα, ένας από τους δύο Ιάπωνες ομήρους που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, εξετάζει η ιαπωνική κυβέρνηση. Στο βίντεο φαίνεται ο άλλος όμηρος, Κέντζι Γκότο, να κρατάει μία φωτογραφία του νεκρού σώματος του Γιουκάουα. Παράλληλα μεταφέρει τα νέα αιτήματα των τζιχαντιστών προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Ο Γκότο ακούγεται να λέει πως οι τζιχαντιστές σκότωσαν τον Γιακάουα, κατηγορεί τον Ιάπωνα

πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για τον θάνατό του φίλου του και λέει πως και ο ίδιος θα πεθάνει αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι δεν ζητούν πλέον λύτρα 200 εκατ. δολαρίων, αλλά την αποφυλάκιση της Σατζίντα αλ-Ρισάουι, μιας γυναίκας που είχε επιχειρήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο Αμάν και φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, επικεφαλής γραμματέας του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκλήθηκε, ανέφερε πως το βίντεο φαίνεται να δείχνει την εκτέλεση του Χαρούνα Γιουκάουα. «Είναι μια αποτρόπαιη και απαράδεκτη ενέργεια», δήλωσε ο Σούγκα. «Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του άλλου κρατούμενου Κεντζίι Γκότο, χωρίς να του προκληθεί κακό».

www.independent.co.uk

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα