Από υπουργός – καναλάρχης, υπουργός – ορντινάτσα

Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά, κυρίως αυτή που ασχολείται με... ψυχοπαθείς στην πολιτική. Όλο αυτό το τσίρκουλο που στήθηκε εδώ και μήνες σχετικά με τα κανάλια χθες κατέρρευσε. Ο υπουργός – καναλάρχης έχει γίνει πλέον υπουργός – ορντινάτσα καναλαρχών και λοιπών διαπλεκόμενων και ανέλαβε την... ψηφιακή επανάσταση που θα γίνει στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση υποχώρησε και αποδέχθηκε όλες τις προτάσεις της ΝΔ και των άλλων κομμάτων, ο Βούτσης και ο Παππάς αναγκάστηκαν ουσιαστικά να κάνουν δήλωση μετανοίας αλλά το απίστευτο

και μόνον ελληνικό είναι το γεγονός ότι όλοι πανηγυρίζουν. Πιο προκλητικός απ' όλους ο πρώην υπουργός - καναλάρχης ο οποίος βγήκε στο αγαπημένο του ρ/σ «Στο Κόκκινο» και δήλωσε... δικαιωμένος. Είπε ότι όλοι πλέον συμφώνησαν ότι χρειάζεται να καταβληθεί τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχει αδειοδότηση.

Πρόσθεσε πως ουδείς ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά και εξέφρασε την ελπίδα για συνεννόηση στα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

«Σε κάθε φάση της διαδικασίας τηρήσαμε το Σύνταγμα και τους νόμους» τόνισε ο κ. Παππάς λες και δεν κατάλαβε τι έγινε εδώ και μερικές ημέρες. Του κάνανε το σβέρκο κόκκινο από τις φάπες κι αυτός πήγε στο... Κόκκινο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και για τον αριθμό των αδειών και για όλα τα σχετικά θέματα, εκτίμησε ότι έχει διαμορφωθεί κλίμα διαλόγου, αλλά υπογράμμισε πως επείγει να λυθεί το θέμα και πως τα επόμενα βήματα θα κριθούν από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις άδειες. «Αλλιώς θα κρίνουμε, αν κινηθούν με ταχύτητα και διαφορετικά εάν υπάρξουν καθυστερήσεις» σημείωσε.

Βεβαίως και η ΝΔ βγήκε να πανηγυρίσει για την υποχώρηση της κυβέρνησης και τα υπόλοιπα κόμματα για δικούς τους λόγους. Αλλά ας σκεφτούμε τι ακριβώς έχει γίνει εδώ και μήνες. Χάθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για έναν διαγωνισμό – παρωδία και για μια μελέτη από την Φλωρεντία. Σπαταλήθηκαν χιλιάδες εργατοώρες μέσα κι έξω από τη Βουλή, η χώρα εξευτελίστηκε διεθνώς για να γίνει το προφανές. Αυτό που όλοι έβλεπαν από την αρχή, ότι δηλαδή ο Παππάς είναι εκτός νόμου και οι παπατζήδες στην Ομόνοια έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον υπουργό που εξέλεξε ο ελληνικός λαός.

Πραγματικά, πόσο «καμμένη» είναι αυτή η χώρα που ανέχεται μια κυβέρνηση η οποία έχει φέρει τα πάνω – κάτω, που έχει φέρει Καλογρίτσες, βοσκοτόπια και διαπλεκόμενους, που έχει κάνει απίστευτες παρατυπίες;

Πόσο διαλυμένο κράτος είμαστε να συμβαίνουν όλα αυτά και να μην υπάρχει ένας εισαγγελέας να παρεμβαίνει για τα 50,100 ή 200 χιλιάρικα που χάθηκαν; Τι περισσότερο δηλαδή πρέπει να γίνει ώστε τα κόμματα να αντιληφθούν ότι ο κόσμος βαρέθηκε τις μάχες χαρακωμάτων για ανούσια θέματα;

Αν ήμασταν μια σοβαρή χώρα ο υπουργός θα είχε πάει με κλωτσιές στο σπίτι του, η κυβέρνηση θα ζητούσε συγγνώμη, ο εισαγγελέας θα ασκούσε διώξεις σε Παππάδες, Κρέτσους, Σπίρτζηδες και λοιπά ανθρωπάκια της αριστεράς. Και φυσικά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα ανταγωνιζόταν με την ανίκανη κυβέρνηση για το ποιος κέρδισε και ποιος έχασε λες και είναι παιδάκια στην αλάνα.

Αλλά δεν είμαστε σοβαρή χώρα. Μας αξίζουν οι Παππάδες, μας αξίζουν τα κανάλια που έχουμε, οι διαπλεκόμενοι που διαθέτουμε, η καφρίλα που μας κυβερνά.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα