Από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» στο «θέλουμε να διώξουμε την τρόικα»

08:14 7/9/2015 - Πηγή: Antinews

Η Ελλάδα κέρδισε ένα χρόνο ζωής. Όταν σε όλο τον πλανήτη το ημερολόγιο γράφει 2015 στη χώρα μας βρισκόμαστε στο 2014. Ο Τσίπρας κατάφερε το ακατόρθωτο, μας χάρισε ένα χρόνο. Η Ελλάδα ζει στη 79η Έκθεση Θεσσαλονίκης

και όχι στην 80η. Δεν έχουν υπάρξει εκλογές, δεν έπεσε η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση και μπορεί να λέει ότι θέλει. Η οικονομία βγαίνει από τα μνημόνια, ο Βαρουφάκης είναι σε κάποιο πανεπιστήμιο της ερήμου του Τέξας και ο μόνος που τον ανακαλύπτει είναι ο… Αυτιάς. Δεν υπήρξε η «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους δανειστές, δεν διαλύθηκε η οικονομία, δεν έγινε το δημοψήφισμα και βεβαίως δεν υπάρχουν capital controls. Οι καταθέσεις είναι στη θέση τους, η ανάπτυξη είναι έτοιμη να καταγραφεί και επίσημα, η χώρα θα βγει στις αγορές και το βασικό: Δεν υπάρχει τρίτο μνημόνιο. Οδεύουμε για την ολοκλήρωση του 2ου.

Αυτό είναι το μεγάλο έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώθηκε από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Ο Τσίπρας πόνταρε στο γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν πάρει μαζικά μια παραισθησιογόνο ουσία που τους έχει υπνωτίσει. Βρίσκονται σε κώμα εδώ κι ένα χρόνο κι όταν θα ξυπνήσουν και ακούσουν την ομιλία θα νομίσουν ότι ο Τσίπρας είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δίνει μάχη κατά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου, το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του Τσίπρα, μια ακόμη φράση θα μείνει στην ιστορία. «Θέλουμε να διώξουμε την τρόικα» είπε ο ανεκδιήγητος Αλέξης λες και δεν είναι αυτός που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό και τελικά υπέγραψε ένα άθλιο μνημόνιο βάζοντας την τρόικα να γίνει κουαρτέτο και να μείνει για τουλάχιστον ακόμη τρία χρόνια στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας προσέφερε ένα δώρο στους αντιπάλους της. Το σύνθημα «θα διώξουμε την τρόικα» με εικόνες από την διαπραγμάτευση… στα τέσσερα των ΤσίπραΚαμμένου θα μπορούσε να γίνει σποτάκι προεκλογικό.

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ βρίθει ψεμάτων, παραπλάνησης και τελικά είναι ρεσιτάλ αμετροέπειας από έναν πολιτικό που δεν έχει τίποτε άλλο να πει και καταφεύγει στα γνωστά. Πόλεμος στη διαφθορά και στα διαπλεκόμενα, νέο παραγωγικό μοντέλο, αναδιανομή εισοδήματος και το χειρότερο: Είπε ότι τηρήθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις του. Κάνοντας απολογισμό, ο κύριος Τσιπρας είπε: “Ξεκινήσαμε την υλοποίηση του πρώτου πυλώνα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης (παροχή ρεύματος σε 212.000 δικαιούχους, κάρτα σίτισης και εξασφάλιση στέγης με επιδότηση ενοικίου, παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους και κατάργηση του πεντάευρου σε όλα τα νοσοκομεία).

Για τον δεύτερο πυλώνα υποστήριξε πως δεν κατάφεραν να προχωρήσουν στις αναγκαίες φοροελαφρύνσεις και τόνισε πως ελήφθησαν μέτρα ανακούφισης μετά από συγκρούσεις με τους Θεσμούς.

Κάνοντας αποτίμηση της συμφωνίας υποστήριξε ότι η Ευρώπη δεν είναι ίδια και συγκλονίστηκε από τον σκληρό αγώνα ενός αποφασισμένου λαού. Σε όλη την Ευρώπη η ελληνική σημαία έγινε το λάβαρο του αγώνα για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε. Και ο ελληνικός λαός έπαψε να είναι παρίας.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν… παίζεται. Μας πήρανε φαλάγγι οι τεχνοκράτες της τρόικας και εμείς ακόμη μιλάμε και λέμε ότι τρόμαξε η Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι από τις εξαγγελίες της ΝΔ και του προέδρου της υπάρχει η βούληση να περάσουμε πίσω στην μαύρη περίοδο της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και των συνεργατών του όπως το μαύρο στην δημόσια τηλεόραση.

Αυτό του έχει μείνει. Το μαύρο στην άθλια ΕΡΤ που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να κάνουν όλοι τα ρουσφέτια τους.

Παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα είπε: Όσο πιο γρήγορα τελειώσουμε και πετύχουμε την απομείωση του χρέους θα βγούμε από την μέγγενη της επιτροπείας.

Μίλησε για δέκα παρεμβάσεις κλειδιά που αφορούν τρεις διαφορετικούς πυλώνες:

1) Αποκατάσταση της ρευστότητας και εκσυγχρονισμός του πλαισίου των επενδύσεων

2) Ανάπτυξη αγροτικής οικονομίας

3) Ανάπτυξη κοινωνικής οικονομίας

΄Όπως είπε, σε αυτό θα βοηθήσει το νέο ΕΣΠΑ με τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής τράπεζας και την αξιοποίηση του πακέτου Γιούνκερ των 35 δισ. ευρώ, αλλά και τη χρηματοδότηση που εξασφαλίσαμε μέσα από τη συμφωνία με την ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων.

-Ίδρυση κέντρων εξυπηρέτησης επιχειρήσεων

- Εξέταση του πλαισίου της επιτροπής ανταγωνισμού

Η προσπάθεια αυτή θα προωθηθεί με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας και δικαίου για τις επιχειρήσεις. Θα ενισχυθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και οι start up.

Μπορούμε σίγουρα να πούμε μετά από αυτά που ακούσαμε ότι ο Τσίπρας δεν ήταν πρωθυπουργός τόσο καιρό, δεν διέλυσε τη χώρα τόσο καιρό. Ζητά λαϊκή εντολή για να την καταστρέψει για 8 χρόνια και ποντάρει στη χώρα των Λωτοφάγων.

Νομίζουμε ότι έχει δίκιο η Φώφη που χαρακτήρισε τον Τσίπρα τη μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα