Καμμένος σε ΕΛΔΥΚ: Όπου υπάρχει ελληνική σημαία δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε!

Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από μονάδες της ΕΛΔΥΚ που επισκέφθηκε στην Κύπρο.

«Η Ελλάδα και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παίξουν αυτόν ακριβώς το ρόλο της γεωπολιτικής σταθερότητας». Είπε ο υπουργός Εθνικής

Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εν όψει των εορτών σε μονάδες της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους στρατιώτες και τους ευχήθηκε για τις γιορτές.

Τις μονάδες επισκέφθηκε ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου Χριστόφορο Φωκαΐδη.

Στην ομιλία του προς τα στελέχη και τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή να ξεκινάω από την ένδοξη ΕΛΔΥΚ, μαζί με εσάς, που υπηρετείτε στην εσχατιά του Ελληνισμού την ελληνική σημαία και μάλιστα είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι οι στρατεύσιμοι που είστε εδώ, στο σύνολό σας είστε εθελοντές, γεγονός που σημαίνει ότι γνωρίζατε που επιλέξατε να έρθετε για να υπηρετήσετε την πατρίδα.

Στην ΕΛΔΥΚ, όπως και σε όλες τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουμε ήρωες, οι οποίοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, υπηρετώντας τα κοινά ιδανικά, που και εσείς συνεχίζετε να υπηρετείτε, υπό τη διοίκηση των αρίστων, γιατί εδώ στην Κύπρο έρχονται οι άριστοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί».

Αναφερόμενος στις οικονομικές δυσκολίες που περνάνε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στον μειωμένο προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξαιτίας της κρίσης που πλήττει την Ελλάδα, ο υπουργός τόνισε: «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμα και με αυτή την αδικία που έγινε εις βάρος τους, αντιστάθηκαν, κράτησαν υψηλό ηθικό, κράτησαν τις Ένοπλες Δυνάμεις – με κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς – ετοιμοπόλεμες. Δεν έμεινε ούτε ένα αεροσκάφος χωρίς να αναχαιτιστεί, όταν παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο. Δεν έμεινε ούτε βάρκα που θα μπαίνει στα εθνικά χωρικά ύδατα χωρίς να αντιμετωπιστεί άμεσα. Προασπίσαμε και θα προασπίσουμε κάθε χιλιοστό της ελληνικής γης, μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας».

Ο Πάνος Καμμένος υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας που καλείται σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες να ανταπεξέλθει και να παίξει ρόλο στη γεωπολιτική σταθερότητα της περιοχής, λέγοντας:«Ακόμα μια φορά, δηλαδή, η Ελλάδα καλείται να παίξει τον πιο σημαντικό ρόλο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ήμασταν πάντα στο πλευρό του καλού σε όλους τους παγκοσμίους πολέμους, σε όλες τις διεθνείς καταστάσεις και αυτό χάρη σε εσάς, χάρη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί όσα οπλικά συστήματα και αν αποκτήσει μια χώρα, όσα χρήματα και αν δαπανήσει για να αποκτήσει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει, το κυριότερο οπλικό σύστημα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι το προσωπικό. Είναι αυτό το οπλικό σύστημα που δεν μπορεί κανείς να αποκτήσει, παρά μόνο η Ελλάδα, έχοντας το καλύτερο προσωπικό, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, αλλά και τους στρατεύσιμους, τον ίδιο τον ελληνικό λαό, μαζί με τους εθνοφύλακες, στο πλευρό του».

Καταλήγοντας αφού ευχαρίστησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τόνισε: «Περνάτε το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στη Θράκη, ούτε στην Κύπρο, ούτε όπου υπάρχει ελληνική σημαία. Όσο υπάρχει ακόμα και ένας από εμάς αυτή η σημαία δεν υποστέλλεται, αντικαθίσταται μόνο για να ανέβει άφθαρτη».

The post Καμμένος σε ΕΛΔΥΚ: Όπου υπάρχει ελληνική σημαία δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε! appeared first on ArmyNow.Net.

Keywords
Τυχαία Θέματα