Απαράδεκτος πόλεμος Δένδια – Αθανασίου

20:31 8/1/2014 - Πηγή: Antinews

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα ίσως να μην έχει προηγούμενο σε άλλη χώρα που αντιμετωπίζει φαινόμενα τρομοκρατίας. Να αλληλοφαγώνονται δύο υπουργοί, ο Ν. Δένδιας και ο Χ. Αθανασίου για το ποιος φταίει περισσότερο για την απόδραση Ξηρού, αυτό δεν το συναντά κανείς ούτε στην Ουγκάντα.

Αντί να υπάρχει πλήρης σύμπνοια, να γίνουν τα πάντα να βρεθεί ο Ξηρός, να κινητοποιηθούν όλοι ώστε να μη διαφεύγουν τρομοκράτες όπως ο Μαζιώτης, βλέπουμε

τις τελευταίες ώρες να έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Και αυτό σίγουρα δεν πρέπει να συνεχιστεί, ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει μέτρα και απ’ ότι μαθαίνουμε είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος και για την απόδραση και για την εικόνα που εμφανίζει η κυβέρνηση.

Ο Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής αλλά και μετά την απόδραση του Ξηρού, άφηνε αιχμές για τη στάση των δικαστικών λειτουργών σχετικά με το πώς την κοπάνησε ο Μαζιώτης πέρυσι και πώς δίνονται οι άδειες σε τρομοκράτες. Και ίσως να είχε δίκιο, όμως, ούτε υπεραπλουστεύσεις μπορούν να γίνονται σε τόσο κρίσιμα θέματα αλλά ούτε και να δημοσιοποιούνται.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Χ.Αθανασίου και κύκλοι του υπουργείου που «κάρφωσαν» την Ελληνική Αστυνομία λέγοντας ότι η διευθύντρια των φυλακών είχε ενημερώσει με έγγραφα τους πάντες για την άδεια του Ξηρού. Άρα φταίει η Αστυνομία που δεν επιτηρούσε τον τρομοκράτη.

Παράλληλα, αποφασίστηκε το «ξήλωμα» 10 σωφρονιστικών υπαλλήλων γιατί λέει ότι άφησαν τον Ξηρό να κάνει ρεβεγιόν στην πτέρυγα των Πυρήνων της Φωτιάς παραμονή της απόδράσης του.

Αν όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε σοβαρό κράτος τότε τι να πούμε. Καλά κάνει και η Ουάσιγκτον και μας τραβάει το αυτί. Καλά κάνουν ακόμη και οι τουρκικές εφημερίδες που μας κοροϊδεύουν.

Κι ενώ η χώρα βρίσκεται ξανά υπό το φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος κάποιοι δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων δυσφημώντας τη χώρα και θέτοντας σε κίνδυνο τα όποια βήματα έχει κάνει στην οικονομία και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Επειδή δε μπορεί να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες αυτό το χάλι, ο κ. Σαμαράς πρέπει να αρχίσει τις… ανάποδες που λέει και ο λαός για να καταλάβουν κάποιοι ότι δεν παίζουμε με την εικόνα της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα