10 πρόσωπα για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών καλούν οι ανακριτές

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η έρευνα για την υπόθεση των εξοπλιστικών συστημάτων με δέκα νέα πρόσωπα να περνούν την ερχόμενη εβδομάδα το κατώφλι του ανακριτή....

Με οδικό χάρτη, αυτή τη φορά την απολογία του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρίας ΑΤΛΑΣ Παναγιώτη Ευσταθίου, ο δικαστικός λειτουργός καλεί 10 νέους κατηγορούμενους, κυρίως στρατιωτικούς, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο χορό της μίζας που δόθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα ΑΣΡΑΝΤ και τα υποβρύχια.

Ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος κατηγορείται
για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση – μαμούθ 500.000 ευρώ, έχει κατονομάσει τα συγκεκριμένα πρόσωπα ως αποδέκτες χρημάτων, ενώ καταγγέλλει ως κοινό εκβιαστή και αποδέκτη μίζας 950.000 ευρώ τον προφυλακισμένο πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση.

Στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται δέκα συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων με τους ανακριτές και τους εισαγγελείς διαφθοράς να επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ ακολουθώντας τη διαδρομή του μαύρου χρήματος.

Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τις εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο της έρευνας. Άλλωστε, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος θα είναι ο τελικός αριθμός των κατηγορουμένων. Και αυτό γιατί ο κάθε κατηγορούμενος ο οποίος οδηγείται ενώπιον των ανακριτών κατονομάζει και νέα πρόσωπα με αποτέλεσμα η λίστα καθημερινά να μεγαλώνει.

Οι πληροφορίες θέλουν τους δικαστικούς λειτουργούς να ερευνούν με προσοχή το ρόλο που διαδραμάτισαν τόσο ο καταδικασμένος πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος όσο και ο διάδοχός του Γιάννος Παπαντωνίου και να διασταυρώνουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα