Απάντηση Ε. Κουφοντίνα στον Κ. Μπακογιάννη: Έχουν μάθει να μισούν γιατί ζουν στο σκοτάδι

Όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από μερικές ημέρες ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του δολοφονημένου από τη «17Ν» Παύλου Μπακογιάννη, εξέφρασε μια ελπίδα. Είπε: «Θα ήθελα ο γιος μου να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Κουφοντίνα».

Τι είπε ο γιος ενός ανθρώπου που ο «Φαρμακοχέρης» τον δολοφόνησε εν ψυχρώ; Ότι θα ήθελε ο εγγονός του θύματος με τον εγγονό του θύτη να κάθονταν στο ίδιο τραπέζι. Μια σημαντική δήλωση, μια συγκινητική αναφορά ενός άνδρα που είδε τον πατέρα του νεκρό ενώ αυτός ήταν στην τρυφερή παιδική ηλικία.

Θέλει να την πει κανείς τη δήλωση αυτή επικοινωνιακή;

Θέλει να την πει πολιτική; Ότι κρύβει σκοπιμότητα από την πλευρά του Περιφερειάρχη; Ας πει ό,τι θέλει, η ουσία είναι ότι είναι μια δήλωση συγχώρεσης του γιου του δολοφονημένου κι ως τέτοια πρέπει να καταγραφεί.

Κι έρχεται η απάντηση από τον γιο του Κουφοντίνα, Έκτορα. Από τον γιο ενός ανθρώπου που έχει καταδικαστεί για έξι δολοφονίες. Διαβάστε τι λέει, λοιπόν ο γιος του θύτη στον γιο του θύματος:

«Κώστα αν ο γιος μου καθόταν στο ίδιο τραπέζι με τον γιο σου θα τον είχα αποκληρώσει πρώτα εγώ. Κενά και υποκριτικά ευχολόγια, την στιγμή που αυτή η οικογένεια παρεμβαίνει στην «δικαιοσύνη» δηλώνοντας ευθαρσώς: «Κανένας νόμος δεν θα βγάλει έξω τον Κουφοντίνα».

Αυτά επί της βεντέτας. Πολιτικά μιλώντας, θα μας χωρίζει πάντα ούτως ή άλλως η άβυσσος των ταξικών μας θέσεων. Διδαχθείτε τουλάχιστον όμως λιγάκι τακτ από τους παραδοσιακούς εσωκομματικούς σας αντιπάλους».

Δύο πράγματα στην απάντηση: Το πρώτο είναι ότι ο γιος του δολοφόνου απαντά στον γιο του δολοφονημένου ότι δεν θα άφηνε το παιδί του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με το δικό του. Κι αν το έκανε εκ προοιμίου θα τον αποκλήρωνε, ουσιαστικά δηλαδή θα τον καταδίκαζε με την πιο ατιμωτική πράξη που μπορεί να κάνει ένας πατέρας στον γιο. Κι αυτό γιατί; Γιατί λέει ότι η οικογένεια του Μπακογιάννη παρεμβαίνει για να μη βγει ο δολοφόνος έξι ανθρώπων από τη φυλακή. Που πιθανότατα να κάνει τα ίδια.

Αντιληπτό ότι και ο Έκτορας Κουφοντίνας έχασε τον πατέρα του σε παιδική ηλικία κι έχει τα τραύματά του. Όμως είναι στην ίδια μοίρα με τον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος χάρη του κάνει που προτείνει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι γόνοι τους; Όχι δεν είναι. Γιατί ο ένας έχει μάθει να συγχωρεί, έστω και με δυσκολία, και ο άλλος συνεχίζει να μισεί. Και το αποδεικνύει με την απάντήσή του.

Τους χωρίζει λέει… ταξικό μίσος και πάντα θα τους χωρίζει. Αυτό λέει ο Έκτορας Κουφοντίνας, γιος του εκτελεστή της «17Ν». Τον κατανοούμε εν μέρει, κουβαλά το βάρος του δολοφόνου πατέρα του. Όμως, θα μπορούσε να ήταν άλλη η απάντησή του.

Αλλά ξέρετε γιατί δεν είναι; Γιατί η αριστερά στην Ελλάδα, κι αυτό που λέμε ότι είναι «ριζοσπαστική αριστερά» έχει μάθει να μισεί. Δεν ξεχωρίσει τους ανθρώπους από την ανθρωπιά τους, από την ευγένειά τους, από τη δυνατότητα να συγχωρούν, από το θάρρος να θάβουν μέσα τους το μίσος για τον δολοφόνο.

Οι αριστεροί έχουν μάθει να ζουν με το… ταξικό μίσος ακόμη κι αν κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Άραγε θα καθόταν ο γιος του Κουφοντίνα με τη μάνα του Αξαρλιάν που τον σκότωσαν σαν σκυλί στο δρόμο γιατί βιάζονταν να πάνε διακοπές;

Ο Έκτορας Κουφοντίνας και όλοι εκείνοι που δηλώνουν αριστεροί, ριζοσπάστες, ακτιβιστές, κοινωνικοί αγωνιστές, μέλη συλλογικοτήτων έχουν μάθει να μισούν γιατί ζουν στο σκοτάδι. Δεν βλέπουν πουθενά φως γιατί απλά δεν είναι ικανοί να φτιάξουν τις προϋποθέσεις για να βγει αυτό το φως από τη χαραμάδα.

Στο μυαλό τους δεν έχουν ποτέ τη συγχώρεση αλλά το κυριότερο: Δεν ξέρουν να ζητούν συγγνώμη, ακόμη και για βάρη που έχουν οι γόνοι τους. Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει ο Έκτορας, ο γιος του δολοφόνου της «17Ν» ήταν να ζητήσει μια συγγνώμη από τον Κώστα, τον γιο του δολοφονημένου. Και ο εγγονός του Κουφοντίνα θα έπρεπε ο ίδιος να πάρει την πρωτοβουλία να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον εγγονό του Παύλου Μπακογιάννη.

Όμως, είπαμε: Το σκοτάδι είναι κυρίαρχο.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα