«Mπαχαλάκηδες της εξουσίας»

«Έχω δώσει εντολές για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των "μπαχαλάκηδων". Πιέζω αρκετά τις υπηρεσίες να εντοπίσουν τους επικεφαλής τους, αυτούς που συντονίζουν τις επιθέσεις».

«Έχω πιέσει παρά πολύ την Αστυνομία, γιατί για πάρα πολλά χρόνια δούλευε μόνο με καταστολή, χωρίς δηλαδή δίκτυο συλλογής πληροφοριών. Έχω ζητήσει να φέρουν συγκεκριμένα στοιχεία, πλήρη χαρτογράφηση των "μπαχαλάκηδων».

«Κανένας δισταγμός δεν υπάρχει στην αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Απλά σε μερικές περιπτώσεις γίνονται πράγματα που δεν μπορείς να προλάβεις».

Ποιος τα λέει αυτά; Μα ο υπουργός

Προστασίας του Πολίτη, υπουργός δημόσιας αταξίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο στρατηγός Τόσκας. Και τι μας λέει; Ότι μετά από 2,5 χρόνια στην κυβέρνηση, μετά από καμιά 1000αριά φορές που κάηκε η Αθήνα, μετά από τόσες και τόσες προκλήσεις αλλά και ταυτόχρονα αβελτηρία από την πλευρά της Αστυνομίας, έδωσε εντολή τώρα να του φέρουν στοιχεία.

Και φυσικά, όπως μας λέει ο υπουργός, δεν φταίει αυτός ως πολιτική ηγεσία, φταίει η Αστυνομία που δεν του έχει φέρει πληροφορίες. Τόσα χρόνια δούλευε με καταστολή και όχι με τους… πράκτορες, αυτό μας λέει ο υπουργός της αριστεράς.

Δεν μας έχει πει βεβαίως για την κάλυψη που προσφέρουν τόσα χρόνια. Δεν μας είπε για το αν γνωρίζουν ή όχι και τους επικεφαλής αλλά και τις ομάδες κρούσης αλλά δεν θέλουν να κάνουν τίποτε γι’ αυτό.

Δεν μας είπε γιατί πρέπει να ανεχόμαστε το κράτος των Εξαρχείων τόσο καιρό και ποιες είναι οι δικές του ευθύνες. Σιγά μην περιμέναμε από τον υπουργό Τόσκα να λύσει το πρόβλημα. Οι άνθρωποι που δεν βγαίνουν να πουν ούτε ένα συγγνώμη γιατί επί τόσα χρόνια δεν καταδικάζουν τη βία των μπαχαλάκηδων. Αυτοί που μόλις προχθές είχαν δώσει εντολή να μην παρεμβαίνει η Αστυνομία όταν έσπαγαν την Ερμού κι αυτοί που δεν κάνουν τίποτε ενώ γνωρίζουν ότι κάθε δεύτερη ημέρα θα καίγεται η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο, γιατί θα πρέπει τώρα να έχουν βάλει μυαλό;

Η ασφάλεια, η τάξη και η βελτίωση της καθημερινότητας δεν είναι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούν γιατί δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τις… συλλογικότητες όπως λένε τους μπαχαλάκηδες. Όταν αφήνουν τους αναρχικούς να στήνουν αυθαίρετο στα Εξάρχεια και να κάνουν περιπολίες ανενόχλητοι, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτε. Ας αφήσει λοιπόν ο Τόσκας (που κάποτε καλούσε τους αναρχικούς σε διάλογο) τα κόλπα και τη δήθεν διάθεση να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Επί της ουσίας είναι κι αυτός και όλη η κυβέρνηση «μπαχαλάκηδες της εξουσίας».

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα